Home / Lajme / Maqedoni / Dr:Në Bërvenicë kushte mizore për mësim

Dr:Në Bërvenicë kushte mizore për mësim

10 maj-
Për sa I takon procesit edukativo arsimor në nivel komunal, duhet cekur dhe potencuar se duhëheqësia komunale imponon edhe emëron njerëz të dëgjueshëm , jo kompetent dhe joprofesional duke kontribuar kështu në mënyrë direkte në prishjen e ambinetit të përgjithshëm nëpër kolektivet e shkollave.

Duke vepruar kështu kjo udhëheqësi dekurajon mësimdhënësit dhe punëtorët e denjë të arsimit në veçanti, porse ndikon edhe në mbarvajtjen e procesit edukativo arsimor në përgjithësi”, deklaroi Suad Zenuni.

Demokracia e Re dega në Bërvenicë, ka akuzuar strukturat udhëheqëse të kësaj komune për mospërmbushje të premtimeve parazgjedhore. Përmes një pres konference me gazetarë, Demokracia e re –dega në Bërvenicë, ka theksuar se infrastruktura rrugore në këtë komunë është aq e shkatërruar sa që në disa vende pamundësohet qarkullimi I automjeteve.

Sipas Suad Zenunit, kryetar I demokracisë së re –dega në bërvenicë, në projektin për kanalizimin në fshatim Çellopek, faza e dytë si dhe në projektin për shtrimin e rrugëve me bekatonë në fshatin Bërvenicë, me qëllim të arritjes së qëllimeve personale, udhëheqësia komunale ka ngritur shkallën e kritereve për pjesëmarrje në tender, ndërsa si dëshmi është edhe gazeta zyrtare.

“Duke pasur gjithmonë për qëllim përfitimet personale, projektet e këtilla u jepen ndërmarrjeve të huaja, duke ju pamundësuar kështu dnërmarrjeve lokale pjesëmarrje në thirrjet për këto projekte.

Për sa I takon procesit edukativo arsimor në nivel komunal, duhet cekur dhe potencuar se duhëheqësia komunale imponon edhe emëron njerëz të dëgjueshëm , jo kompetent dhe joprofesional duke kontribuar kështu në mënyrë direkte në prishjen e ambinetit të përgjithshëm nëpër kolektivet e shkollave.

Duke vepruar kështu kjo udhëheqësi dekurajon mësimdhënësit dhe punëtorët e denjë të arsimit në veçanti, porse ndikon edhe në mbarvajtjen e procesit edukativo arsimor në përgjithësi”, deklaroi Suad Zenuni.

Ai më tej tha se si rezultat i marketingut dhe kampanjës parazgjedhore të udhëheqësisë aktuale komunale në shkollën fillore të fshatit Miletinë është hapur një bodrum I thellë dhe I pa izoluar I cili rrezikon drejtpërsëdrejtë jetën e nxënssve të ëksaj shkolle. Tregim në vete është shkolla fillore në fshatin Çellopek I ri.

Ajo është aq e shkatrruar sa që nuk I plotëson as kushtet elementare për mësim.
Premtimet parazgjedhore për gjoja ndërtimin e një objekti të ru për nevojat e nxënësve të kësaj shkolle kanë ngelur vetëm fjalë boshe. Komuna e Bërvenicës është e vetmja komunë e cila ende nuk poesdon faqen e saj të interentit”, tha Zenuni

Gjithashtu lexo

Përfaqësimi në ARM, reagon Lëvizja Besa – (FOTO & VIDEO)

Lëvizja BESA reagon ndaj deklarimeve të zëvendës ministrit të Mbrojtjes, Bekim Maksuti i cili shprehu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *