Home / Lajme / Maqedoni / Flamuri gjgand edhe ne Tetove

Flamuri gjgand edhe ne Tetove

Një flamurë i njejtë është vendosur edhe në Gostivar para gjykatës . Vendosja e flamujve të dimensionve gjigante filloi në Shkup ku janë të vendosur dhjetëra të tillë për të cilët janë marë leje nga qyteti i Shkupit,Ministia për Kulturë dhe Drejtoria për Mbrotje të Trashëgimisë kulturore, por Televizioni Koha sot nuk ariti të mer informata se këto leje a janë siguruar nga orgamet kompetente për vendosjen e tyre edhe në komunat shqiptare Tetovë dhe Gostivar të cilët në planin e qeverisë nuk kanë qenë të përfshira më parë.

Praktika e vendosjes së flamujve gjigant të Republikë së Maqedonisë vazhdon në qytetet e banuara me shumicë shqiptare. Një flamur me dimesion tetë mëtra gjatsi dhe katër metar gjërësi në një shtyllë 24 metra e gjysëm të larët sot është vendosur në oborrin e policisë së Tetovës .
Një flamurë i njejtë është vendosur edhe në Gostivar para gjykatës . Vendosja e flamujve të dimensionve gjigante filloi në Shkup ku janë të vendosur dhjetëra të tillë për të cilët janë marë leje nga qyteti i Shkupit,Ministia për Kulturë dhe Drejtoria për Mbrotje të Trashëgimisë kulturore, por Televizioni Koha sot nuk ariti të mer informata se këto leje a janë siguruar nga orgamet kompetente për vendosjen e tyre edhe në komunat shqiptare Tetovë dhe Gostivar të cilët në planin e qeverisë nuk kanë qenë të përfshira më parë.
Drejtori I Drejtoris për Mbrotje Kulturore Vase Donevski kishte deklaruar se vendosja e flamujve paraqet bashkim e jo ndarje dhe ngritje të vetëdijes nacionale, kurse ka pasur edhe disa reagime në të cilat thuhet se ky akt është karakeristikë e shteteve latino amerikane dhe se ky flamurë kohëve të fundit përdoret si simbol totem e jo si simbol qytetar.

Gjithashtu lexo

Vetëndizet vetura e mërgimtarit – (VIDEO)

Të shtunën mbrëma në dalje të fshati Zherovjan për në fshatin Radiovcë, është vetë-ndezur në …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *