Home / Lajme / Maqedoni / Sallareva në rrezik nga shkëmbi i madh

Sallareva në rrezik nga shkëmbi i madh

19 maj-
Ne kemi bërë kërkesë tek organet kompetente gjegjësisht agjencioni për mbrojtje dhe shpëtim, dhe ata vetëm konstatuan se ka rrezik dhe më tepër që bënë mi nxorën anëtarët e familjes nga shtëpia. Komuna mori obligim që tu paguajë harxhimet mujore, dhe tani në letrën e fundit të agjencionit për mbrojtje dhe shpëtim kërkojnë që ne si komunë të evakuojmë gurrin, ta tërheqim. Komuna nuk ka mundësi materiale as makinerike as që ka formë se sit a zgjidh pasi tash për tash është e cuditshme por padyshium agjencioni për mbrojtje dhe shpëtim këtë zgjidhje duhet ta bëj pasi që komuna nuk do ketë shans sa do që të jemi të interesuar dhe jemi të interuar për zgjidh , por nuk ka formë se si ta zgjidh” deklaroi Fatmir Izairi , kryetar I komunës së Zhelinës

Urim Hasipi
Familja Kadriu nga fshati Sallarevë e komunës së Zhelinës gati një muaj nuk mund të jetojë në shtëpinë e tyre. Gurri i madh prapa shtëpisë është çarë dhe rrezikon të shembet, me cka vë në rezik këtë familje dhe shumë shtëpi të tjera.

Ata menjëherë janë evakuar në shtëpi tjetër, ndërsa organet kompetente kanë kryer hetimin.

Nga shembja e gurrit vihen në rezik dhjetra shtëpi. Kryetari i komunës së Zhelinës Fatmir Izairi, ka kërkuar nga agjencioni për mbrojtje shpëtim zgjidhje të këtij problemi, por pas analizave që kanë bërë është kërkuar që vet Komuna të largojë këtë gurr, gjë që për kryetarin Izairi është e parealizueshme.

“Ne kemi bërë kërkesë tek organet kompetente gjegjësisht agjencioni për mbrojtje dhe shpëtim, dhe ata vetëm konstatuan se ka rrezik dhe më tepër që bënë mi nxorën anëtarët e familjes nga shtëpia.
Komuna mori obligim që tu paguajë harxhimet mujore, dhe tani në letrën e fundit të agjencionit për mbrojtje dhe shpëtim kërkojnë që ne si komunë të evakuojmë gurrin, ta tërheqim.

Komuna nuk ka mundësi materiale as makinerike as që ka formë se sit a zgjidh pasi tash për tash është e cuditshme por padyshium agjencioni për mbrojtje dhe shpëtim këtë zgjidhje duhet ta bëj pasi që komuna nuk do ketë shans sa do që të jemi të interesuar dhe jemi të interuar për zgjidh , por nuk ka formë se si ta zgjidh” deklaroi Fatmir Izairi , kryetar I komunës së Zhelinës. Banorët janë të shqetësuar se dita ditës u kanoset rreziku.

“Tash ka plasur në këtë kohë më tepër, tjra vite nuk ka pas, ato që kanë rënë I kemi thyer , por tash rezik është smund të rijmë kemi dalur tek nipi afdër një muaj jemi, rezik është , do na ze natën sidomos ku ka shi”thotë Qenan Kadriu , që është kryefamiljar. Më vështirë për këta banorë është kur ka reshje atmosferike, sepse atëherë rreziku ësht I madh
. Përndryshe një pjesë e gurrit është larguar në vitet e 60-ta me çka gjatë largimit është dëmtuar një shtëpi. Ky fshat numëron afër 300 shtëpi. Ndërkohë që nga qendra për menaxhim me kriza në Tetovë dhe në Shkup, kanë bërë të ditur se janë të njohur me problemin dhe e ndjekin situatën në teren.

Gjithashtu lexo

Deskoski: Drama me Serbinë i ka rrënjët më të thella sesa që mundohet të tregojë Vuçiq (Video)

Epilog i mirë i dramës së panevojshme, e cila ka rrënjë më të thella nga …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *