Home / Lajme / Maqedoni / Shumica e qytetarëve nuk e njohin Ligjin për qasje të lirë deri te informatat

Shumica e qytetarëve nuk e njohin Ligjin për qasje të lirë deri te informatat

28 qershor-

Me rastin e fillimit të zbatimit të ndryshimeve dhe plotësimeve të ligjit. Shoqata maqedonase e juristëve të rinjë dhe Fondacioni Instituti për Shoqëri të Hapur – Maqedoni, gjatë ditës së sotme para ndërtesës së RTM-së, ndanin material propagandues i cili ka për qëllim që t’i informojë qytetarët për këtë ligj.

Më shumë se 60 për qind të qytetarëve nuk e njohin Ligjin për qasje të lirë deri te informatat me karakter publik, dhe nuk e dinë se kanë të drejtë qasjeje deri te informatat me karakter publik, theksojnë nga Shoqata maqedonase e juristëve të rinjë.

Me rastin e fillimit të zbatimit të ndryshimeve dhe plotësimeve të ligjit. Shoqata maqedonase e juristëve të rinjë dhe Fondacioni Instituti për Shoqëri të Hapur – Maqedoni, gjatë ditës së sotme para ndërtesës së RTM-së, ndanin material propagandues i cili ka për qëllim që t’i informojë qytetarët për këtë ligj.

“Konsiderojnë se përmes takimeve të tilla të drejtpërdrejta me qytetarët do të arrijmë që ta zmadhojmë vetëdijen për ekzistimin e këtyre të drejtave, meqë në pajtim me hulumtimet të cilat u zbatuan vitin e kaluar, meqë se 60 për qind e qytetarëve nuk e njohin këtë ligj”, tha për Makfaks-in Jasmina Brezovska nga Shoqata maqedonase e juristëve të rinjë. /Makfaks

Gjithashtu lexo

Arrestohet 51 vjeçari në ‘Tabanoc’, një ndër personat e kërkuar nga INTERPOLI

Më 16.08.2017, rreth orës 20:15 në vendkalimin kufitar “Tabanoc”, nga ana e policëve është arrestuar …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *