Home / Lajme / Maqedoni / Mësimi i maqedonishtes pa imponim

Mësimi i maqedonishtes pa imponim

23 gusht-
Ademi tha se mendojmë se nëpërmjet kësaj strategjie ne do të arrijmë të realizojmë projekte të rëndësishme në procesin arsimorë ku pjesëtarë të një bashkësie etnike të mësojnë gjuhën e një bashkësie tjetër etnike, por kjo të mos të jetë e imponuar.

Mësimi i maqedonishtes nga ana e nxënësve shqiptarë dhe anasjelltas nuk duhet të imponohet dhe kjo të arrihet përmes një strategjie ku do të jen të kyçur shumë faktorë.
“Integrimi nuk mund të realizohet vetëm në një kahje ku vetëm shqiptarët duhet ta mësojnë gjuhën maqedonase por duhet të ndodhë edhe e kundërta pra maqedonasit ta mësojnë gjuhën shqipe” deklaroi zëvendëkryeministri I Maqedonisë Abdylaqim Ademi.

Ademi tha se mendojmë se nëpërmjet kësaj strategjie ne do të arrijmë të realizojmë projekte të rëndësishme në procesin arsimorë ku pjesëtarë të një bashkësie etnike të mësojnë gjuhën e një bashkësie tjetër etnike, por kjo të mos të jetë e imponuar.

Me këtë process duhet të inkuadrohen të gjithë faktorët duke filluar nga nxënësit ,prindërit, shkollat, Komuna , Ministria e Arsimit dhe mendojmë se do të arrijmë te një zgjidhje ku të gjithë do të mësojnë gjuhën e njëri tjetrit” deklaroiAdemi duke komentuar mësimin e maqedonishtes për nxënësit shqiptarë .(U.H)

Gjithashtu lexo

Përfaqësimi në ARM, reagon Lëvizja Besa – (FOTO & VIDEO)

Lëvizja BESA reagon ndaj deklarimeve të zëvendës ministrit të Mbrojtjes, Bekim Maksuti i cili shprehu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *