Home / Lajme / Maqedoni / Viti shkollor nis me halle dhe probleme

Viti shkollor nis me halle dhe probleme

Tetovë, 31 gusht-
Interesimi më i madh është në drejtimin Kimi Teknologji, ku 4 paralele janë mbushur, ndërsa pritet të shtohet edhe një paralele pas mosinteresimit të nxënësve shqiptarë në paralelen e paraparë për dizejn.Më qetë edhe më rehat janë prindërit maqedonas, pasi që fëmijët e tyre mund të rregjistrohen ku të duan pasi që në këtë shkollë, një paralele me 34 nëxënës e paraparë, ka të interesuar vetëm dy nxënës”, thotë drejtori Abaz Abazi.

Urim Hasipi
Mbi 200 nxënës shqiptarë, janë lënë jashtë shkollës së mjekësisë për shkak të mbushjes së numrit të paraleleve që në afatin e parë të rregjitrimeve më 22 qershor.

Edhe pse në qytet ka 5 shkolla të mesme, megjithatë interesimi sa vjen e shtohet për në mjekësi.

Rreth 200 nxënës ende nuk i kanë marrë dokumentacionin e tyre nga kjo shkollë përderisa nesër ata bashk me prindërit e tyre do të enden për të rregjistruar fëmijët e tyre, thotë drejtori i shkollës së mesme të mjekësisë Nikolla Shtejn, Halit Dehari. Ndërsa në shkollën e mesmë tektsile”Gjoçe Stojçevski”, situata është pothuajse e njejtë në paraletet me mësim në gjuhën shqipe.

Interesimi më i madh është në drejtimin Kimi Teknologji, ku 4 paralele janë mbushur, ndërsa pritet të shtohet edhe një paralele pas mosinteresimit të nxënësve shqiptarë në paralelen e paraparë për dizejn.Më qetë edhe më rehat janë prindërit maqedonas, pasi që fëmijët e tyre mund të rregjistrohen ku të duan pasi që në këtë shkollë, një paralele me 34 nëxënës e paraparë, ka të interesuar vetëm dy nxënës”, thotë drejtori Abaz Abazi.

Ndërsa në aspetin teknik dhe infrastukturor të dyja shkollat i kanë kushtet për të filluar një vit të mbarë shkollor. Sa i përket inforimimit të televizionit Koha, se shkolla e mjekësisë 6 vite pas ndërtimit ka filluar të demolohet, drejtori i shkollës Halil Deari tha se pronari I ndërmarjes që e ka bër ndërtimin pas publikimit të lajmit në televizionin Koha ka premtuar se do të bëjë regullimin e pjesëve ku ësht dëmtuar objekti, më konkretisht pullazin.

Në apsketin infrastrukturor nuk është keq edhe shkolla tekstile. Viti shkollor nesër nuk fillon në shkollën fillore të Drenovecit .Është paralajmëruar protestë të prindërve të kësaj lagje në orët e hershme të mëngjesit.

Gjithashtu lexo

Lumi në Poroj të Tetovës ende mbetet pezull, banorët bllokojnë rrugën Tetovë-Jazhincë

Banorët e fshatit Poroj, sot (18 gusht), prej ora 14:00 e kanë bllokuar rrugën rajonale …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *