Home / Lajme / Maqedoni / Helmohen 80 fëmijë nga uji I çezmës në Vrapçisht

Helmohen 80 fëmijë nga uji I çezmës në Vrapçisht

24 shtator-
anorët shprehen se çezma është ndotur prej kur është ndërtuar shkolla e re ku është dëmtuar kanalizimi dhe uji është turbulluar.Por një gjë është e paqartë , nëse uji I kësaj çezme është helmues pse atëherë nuk bllokohet. Drejtuesi i qendrës për shëndetësi publike, shprehet se nuk ka vend për panikë sepse ende duhet të bëhen hulumtime dhe të konstatohet nëse është helmim apo epidemic.

Brenda vetëm një muaji mbi 100 nxënës të helmuar nga uji në fshatin Vrapcisht, kjo si pasojë e një çezme afër shkollës uji I të cilës është helmues. Zëvendësdrejtori i shkollës Kujtim Jusufi e ka konfirmuar rastin duke u shprehur se përvec fmijëve ka edhe pjestarë të personelit të helmuar.

“Po ka prej 800 nxënësve 100 kanë pasur probleme janë paraqitur në spital si burim I infekcionit është një burim uji që gjendet jashtë oborit shkollës përvec nxënësve ka pasur edhe helmim I fshatarëve janë marrë tgjitha masat janë lajmëruar institucinet” deklaroi Kujtim Jusufi zevendes drejtor I SH F “vrapcisht” Vrapcisht

Banorët shprehen se çezma është ndotur prej kur është ndërtuar shkolla e re ku është dëmtuar kanalizimi dhe uji është turbulluar.Por një gjë është e paqartë , nëse uji I kësaj çezme është helmues pse atëherë nuk bllokohet. Drejtuesi i qendrës për shëndetësi publike, shprehet se nuk ka vend për panikë sepse ende duhet të bëhen hulumtime dhe të konstatohet nëse është helmim apo epidemic.

“U morën dy shembuj një nga uji I fshatit të Vrapcishtit dhe tjetra nga cesma në afërsi të shkollës, pas 48 orëve nxorëm rezultatet dhe vendosëm se tek shembulli I marrë tek cesma ekziston ndotje e ujit me bakterie poliforme,.
Menjëherë pas kësaj e ndaluam ujin për pije nda drejtoria e ushqimit, me lentë ku shkruante se uji ndalet sepse është I ndotur, dhe njëkohësisht me telefon e njoftuam drejtorin se fmijët nuk duhet ta përdorin këtë uj shkaku se është ndotur.
Dhe apeloj me këtë rast që uji nuk duhet përdorur sepse është I ndotur dhe është I dëmshëm për shëndetin e tyre”, tha Vojo Ognjanovski drejtues I qendrës për shëndetësi publike Sipas disa informative nga Spitali I Gostivarit kohëve të fundit pacientët që janë pranuar afër 80 përqind janë të fshatit Vrapcisht.

Gjithashtu lexo

Përfaqësimi në ARM, reagon Lëvizja Besa – (FOTO & VIDEO)

Lëvizja BESA reagon ndaj deklarimeve të zëvendës ministrit të Mbrojtjes, Bekim Maksuti i cili shprehu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *