Home / Lajme / Maqedoni / PDSH:Kërkojmë dialog serioz për kthim në parlament

PDSH:Kërkojmë dialog serioz për kthim në parlament

2 shtator-
Sipas , Luan Tresit, shef I kabinetit të kryetarit të PDSH-së Menduh Thaçi, me projektet nacionaliste maqedonase, si Shkupi 2014, enciklopedia maqedonase, tekstet shkollore me përmbajtje shoviniste ku iritohen dhe nënçmohen shqiptarët nuk mund të arrihet perspektiva evropiane.“Nuk duhet të miremi me formë por me esencë, e ajo është një dialog I mirëfillstë ku për bazë do të jetë marrëveshja Politik të cilën e ofron PDSH-ja, me dy shtyllat e saja kryesore.

Për Partinë Demokratike Shqiptare ftesa për kthim në parlament të opozitës nga ana e kryetarit të parlamentit Trajko Veljanovski, është pasojë e presionit të madh ndërkombëtar për shkak tyë bllokimit të proceseve euro-integruese të Maqedonisë.

Sipas , Luan Tresit, shef I kabinetit të kryetarit të PDSH-së Menduh Thaçi, me projektet nacionaliste maqedonase, si Shkupi 2014, enciklopedia maqedonase, tekstet shkollore me përmbajtje shoviniste ku iritohen dhe nënçmohen shqiptarët nuk mund të arrihet perspektiva evropiane.“Nuk duhet të miremi me formë por me esencë, e ajo është një dialog I mirëfillstë ku për bazë do të jetë marrëveshja Politik të cilën e ofron PDSH-ja, me dy shtyllat e saja kryesore.

Ndarja proporcionale e buxhetit të shtetit dhe parimi konsensual I vendosjes në parlament dy dhomësh ose senat”, tha Tresi.Kryetari I parlamentit sot ka përshëndetur kthimin në komisionet parlamentare të opozitares LSDM, e cila për hir të proceseve eurointegruese lëshoi pe.

Megjithatë ai ftoi PDSH-në që të kthehet në parlament, ndërsa kërkoi përgjigje nga qeveria për interpretimin autentik të ligjit për aministi, që ishte edhe shkak I bojkotit të parlamentit nga ana e deputetëve të PDSH-së. (U.H)

Gjithashtu lexo

Përfaqësimi në ARM, reagon Lëvizja Besa – (FOTO & VIDEO)

Lëvizja BESA reagon ndaj deklarimeve të zëvendës ministrit të Mbrojtjes, Bekim Maksuti i cili shprehu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *