Home / Lajme / Maqedoni / Filloi ndërtimi I xhamisë së re në Çellopek

Filloi ndërtimi I xhamisë së re në Çellopek

2 tetor-
Sipas muftiut Alifekri Efendi Esati, ndërtimi I xhamisë në këtë vend ka një rëndësi të madhe sepse ndërtohet pikërisht në themelet ku ka qenë Xhamia e Vjetër e këtij fshati.Nga këshilli iniciativ I kësaj xhamie theksuan se punimet pritet të përfundojnë brenda një viti.

Në fshatin Çellopek I Ri, sot kanë filluar punimet për ndërtimin e Xhamisë së Re, me kontribut dhe financim të vetë banorëve. Ceremonia e fillimit të punëve është përcjellur me një manifestim fetar ku kanë marrë pjesë krerët më të lartë të Muftinisë së Tetovës dhe përfaqësues të Baskësisë fetare Islame në Maqedoni. Këshilli iniciativ duke patur parasysh nevojën e banorëve ka ndëmarrë hapa dhe aktivitete për ndërtimin e një xhamie në këtë fshat e cila do të jetë me kushte moderne, si bibliotekë, mejtep, faltore etj, thonë nga këshilli inicativ për ndërtimine Xhamisë.Ndërkaq, iniciativa e këtillë është përkrahur edhe nga muftinia e Tetovës. Sipas muftiut Alifekri Efendi Esati, ndërtimi I xhamisë në këtë vend ka një rëndësi të madhe sepse ndërtohet pikërisht në themelet ku ka qenë Xhamia e Vjetër e këtij fshati.Nga këshilli iniciativ I kësaj xhamie theksuan se punimet pritet të përfundojnë brenda një viti. Pas fjalimeve të përfaqësusve fetarë të këtij fshati dhe muftinisë së Tetovës, dhe pas ceremijve fetare është shënuar edhe simbolikisht fillimi I punëve në këtë Xhami, e cila pritet që të përmbushë nevojat e një pjesë të këtij fshati.

Gjithashtu lexo

Përfaqësimi në ARM, reagon Lëvizja Besa – (FOTO & VIDEO)

Lëvizja BESA reagon ndaj deklarimeve të zëvendës ministrit të Mbrojtjes, Bekim Maksuti i cili shprehu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *