Home / Lajme / Maqedoni / Fonde amerikane për komunat e Maqedonisë. Tetova anashkalohet

Fonde amerikane për komunat e Maqedonisë. Tetova anashkalohet

15 tetor-
Kjo iniciativë është pjesë e “Bashkëpunimi ndër-komunal për ofrimin e shërbimeve më të mirë dhe qasje në BE”, e financuar nga qeveria norvegjeze dhe e zbatuar nga partneriteti në mes të Ministrisë së Pushtetit Lokal dhe UNDP-së që nga viti 2007. Nga keto fonde mungon komuna e Tetovës.

Ministria e pushtetit lokal vendor dhe UNDP-së, sot nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi për tetë projekte në tetëmbëdhjetë komuna në shumë prej 100 mijë dollarë.

Këto projekte do të sigurojnë mbështetje për bashkëpunim ndër-komunal në fushën e mbrojtjes sociale dhe të mjedisit. Projekte janë në kuadër të programit të mbështetur financiarisht nga Qeveria e Norvegjisë.

Gostivar – Mavrovë, Rostushë – Vrapçisht, Kriva Pallanka – Rankovce, Negotinë -Demir, Kapia, Dollneni – Krivogastani, Radovish dhe Konçe, kanë bashkuar forcat në zhvillimin e projekteve të përbashkëta për ofrimin e shërbimeve për qytetarët në fushën e mbrojtjes së mjedisit dhe natyrës.

Komunat Oslomej dhe Zajas, Novo Selo, Bosilovë dhe Vasilevo, Gjevgjeli dhe Dojran do të punojnë së bashku për sigurimin e mbrojtjes sociale për qytetarët e tyre.

“Bashkëpunimi ndërkomunal është një nga instrumentet për zbatimin me sukses të përgjegjësive nga autoritetet lokale, e cila tërhoqi vëmendjen e vendeve që kanë përvojë më të pasur në zhvillimin e një sistemi të qeverisjes vendore, tha ministri i Pushtetit Lokal, Musa Xhaferi, pas nënshkrimit të marrëveshjes .

“Deri më tani, përmes ndërhyrjes së bashkëpunimit ndër-komunal për ofrimin e shërbimeve kryer në 34 komuna, kanë tejkaluar 570 mijë njerëz dhe 170 mijë amvisëri,të cilat përndryshe ishin të kufizuar ose nuk kanë pasur shërbime në dispozicion në fushat përkatëse, ka deklaruar Deirdre Bojd, përfaqësues i përhershëm i UNDP-së.

Vitin e kaluar janë nënshkruar 11 kontrata për grante nga 25 komunat.

Mbrojtja e mjedisit dhe të mirëqenies sociale janë fushat në të cilat komunat ofrojnë shërbime direkte të qytetarëve dhe është një nga më të rëndësishme në procesin e pranimit në BE.

Kjo iniciativë është pjesë e “Bashkëpunimi ndër-komunal për ofrimin e shërbimeve më të mirë dhe qasje në BE”, e financuar nga qeveria norvegjeze dhe e zbatuar nga partneriteti në mes të Ministrisë së Pushtetit Lokal dhe UNDP-së që nga viti 2007. Nga keto fonde mungon komuna e Tetovës.

Gjithashtu lexo

Stejt Departamenti: Qeverisja e VMRO-së ka nxitur diskriminim fetar në Maqedoni

Grupet religjioze në Maqedoni vlerësojnë se ish-Qeveria e VMRO-DPMNE-së e ka favorizuar Kishën Ortodokse – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *