Home / Lajme / Maqedoni / Fuere kritika për ngecjen e reformave në drejtësi

Fuere kritika për ngecjen e reformave në drejtësi

21 tetor-
“Reformat kanë filluar, por të nevojshme janë një mori masash dhe konsultash që ligjet të jenë me cilësore. Gjithashtu duam të sigurojmë sistem gjyqësor që do tëj etë plotësisht mbi politikën dhe pa ndikime politike”, deklaroi ambasadori evropian, Ervan Fuere.

Ambasadori i BE-së në Shkup, Evan Fuere ka shfaqur kritika lidhur me ngecjet në procesin e reformave në drejtësi.

Ai nënvizoi se Maqedonia nuk do të ketë rezultate , nëse nuk tregon vullnet të mirë për drejtësi të pavarur.

“Reformat kanë filluar, por të nevojshme janë një mori masash dhe konsultash që ligjet të jenë me cilësore. Gjithashtu duam të sigurojmë sistem gjyqësor që do tëj etë plotësisht mbi politikën dhe pa ndikime politike”, deklaroi ambasadori evropian, Ervan Fuere.

Ai nënvizoi se ky vend duhet të jetë vetëkritik dhe të mësoj nga vendet anëtare të Bashkimit Evropian (BE). Fuere ka drejtuar kritika lidhur me funksionimin e Akademisë së re për gjykatës dhe prokurorë. Sipas tij, kjo gjykatë nuk ka qenë efektive dhe se deri tani nuk janë përfshirë në vendet e punës, kuadrot e diplomuara.

Gjithashtu lexo

Shkarkohet Zvërlevski, me 64 vota për dhe asnjë kundër

Kuvendi i Maqedonisë, pas debateve disajavëshe maratonike të deputetëve VMRO-DPMNE-së, e shkarkoi kryeprokurorin publik Marko …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *