Home / Lajme / Maqedoni / Ligjet për të drejtat grave vetëm në letër

Ligjet për të drejtat grave vetëm në letër

7 tetor-
”Ne vetëm mund të qëndrojë dhe të shikojm se si tjerët veprojnë. Ligjet janë të padobishme në qoftë se ata janë vetëm në letër, sepse ngelin si të tilla nëse nuk gjejnë përdorim në jetën e përditshme”, tha Black.Ajo në fund tha se të drejtat e grave nuk cënojnë të drejtat e meshkujve, por vetëm se ata luftojnë për atë që u takon.

Në Maqedoni ekzistojnë ligje të cilët mbrojnë të drejtat e gruas por ato nuk funksionojnë në praktikë.
Ky është problemi më të cilin të gjithë duhet të meren. Kështu tha mbrëmë në Tetovë perfaqesuesja e të drejtave të grave nga Washingtoni i SHBA-ve, Allida Black, gjatë një ligjërate në Tetovë, në Këndin Amerikan.
Ajo theksoi faktin se të rinjtë janë e ardhmja e botës, duke u fokusuar në guximin e tyre për të udhëhequr dhe për të ndryshuar gjërat. Ajo vuri në dukje disa herë se është në dorën e vetë femrave për t`u ngrihtur dhe për të bërë diçka .

”Ne vetëm mund të qëndrojë dhe të shikojm se si tjerët veprojnë. Ligjet janë të padobishme në qoftë se ata janë vetëm në letër, sepse ngelin si të tilla nëse nuk gjejnë përdorim në jetën e përditshme”, tha Black.Ajo në fund tha se të drejtat e grave nuk cënojnë të drejtat e meshkujve, por vetëm se ata luftojnë për atë që u takon.

Ligjërata e mbrëmshme e aktivistes amerikane është ndjekur, nga studentë, anëtarë të këndit Amerikan, qytetarë të ndryshëm, përfaqësuese të shoqatave të grave etj

Gjithashtu lexo

Stejt Departamenti: Qeverisja e VMRO-së ka nxitur diskriminim fetar në Maqedoni

Grupet religjioze në Maqedoni vlerësojnë se ish-Qeveria e VMRO-DPMNE-së e ka favorizuar Kishën Ortodokse – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *