Home / Lajme / Maqedoni / Pasojat nga shumëgjuhësia diskutohen në UEJL

Pasojat nga shumëgjuhësia diskutohen në UEJL

7 tetor-
Konferenca në fjalë u mbajt nga Qendra për Kërkime Shkencore pranë Universitetit të Evropës Juglindore në Tetovë dhe grupi i hulumtimit ‘Babylonian Evropë ” i Universitetit të Amsterdamit.

Në Universitetin e Evropës Juglindore në Tetovë, sot ka filluar konferenca mbi konceptet dhe pasojat e shumëgjuhësisë në Evropë. Gjatë kësaj konference janë paraqitur 30 dokumentet edhe atë në katër panele.

Gjatë simpoziumeve të paraqitura, u diskutua edhe për temat se si është dhe si mund të bëhet komunikimi mes institucioneve në gjuhë të ndryshme.

Konferenca në fjalë u mbajt nga Qendra për Kërkime Shkencore pranë Universitetit të Evropës Juglindore në Tetovë dhe grupi i hulumtimit ‘Babylonian Evropë ” i Universitetit të Amsterdamit.

Konferenca është një vazhdimësi e takimit të konferencës mbi Konceptet dhe Pasojat e shumëgjuhësinë në Europë që u mbajt në shtator të 2009 në Budapest, organizuar nga Kolegji Budapest të Komunikimit dhe Biznesit. Në këtë konferencë u vendos që këtë vit simpoziumi të mbahet në UEJL.

Gjithashtu lexo

“Çështja mes Shkupit dhe Beogradit shkakton shqetësime në Athinë”

Gazeta greke “Kathimerini” shkruan se diplomatët grek me shqetësime i ndjekin ngjarjet në Ballkan, pasi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *