Home / Lajme / Maqedoni / Riker shpreson se zgjidhja e kontestit të emrit do të ndodhë

Riker shpreson se zgjidhja e kontestit të emrit do të ndodhë

6 tetor-
NATO ishte shumë e qartë në Samitin e Bukureshtit dhe në Samitin e vitit të kaluar në Strasburg. Pozicionet dhe pritjet janë se Maqedonia do të marrë ftesën për anëtarësim të plotë në NATO, menjëherë sapo të zgjidh çështjen e emrit”, theksoi ambasadori Riker, gjatë vizitës së kazermës ushtarake të ARM-së në Shtip.

Ambasadori amerikan në Shkup, Filip Riker deklaroi se Aleanca ka bërë të qartë se Maqedonia do të marrë ftesën për anëtarësim në NATO, menjëherë sapo të zgjidh çështjen e emrit. “Mendoj se pozicioni për këtë çështje në përgjithësi është i njohur.

NATO ishte shumë e qartë në Samitin e Bukureshtit dhe në Samitin e vitit të kaluar në Strasburg. Pozicionet dhe pritjet janë se Maqedonia do të marrë ftesën për anëtarësim të plotë në NATO, menjëherë sapo të zgjidh çështjen e emrit”, theksoi ambasadori Riker, gjatë vizitës së kazermës ushtarake të ARM-së në Shtip.

Ai nënvizoi se shpreson se zgjidhja e kontestit të emrit do të ndodhë.

Ambasadori Riker gjatë pranisë së tij në këtë kazermë është dominuar edhe me një pllakë mirënjohjeje nga brigada ushtarake “Shkorpionët”, që janë pjesë e misioneve ushtarake të forcave të koalicionit dhe NATO-s në Irak dhe Afganistan

Gjithashtu lexo

Starnawski përsëri zhytet në Matkë

Zhytësi i famshëm speleologjik, Krzysztof Starnawski nga Polonia, së bashku me ekip të zhytësve vendas …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *