Home / Lajme / Maqedoni / Të dhënë shumë pas Facebook

Të dhënë shumë pas Facebook

6 tetor-
Numri i internet përdoruesve në Maqedoni në dhjetë vitet e kaluara është rritur për 3.424 për qind, respektivisht nga 30.000 në vitin 2000 në më shumë se një milion në vitin 2010.

Në muajin gusht në Maqedoni internet kanë përdorur 1.057.400 njerëz ose 51 për qind e popullatës së përgjithshme, ndërsa 742.400 janë kyçur në rrjetin social “Fejsbuk”, tregojnë të dhënat e ueb sajtit të specializuar të statistikës “Internetn uorld stat”.

Numri i internet përdoruesve në Maqedoni në dhjetë vitet e kaluara është rritur për 3.424 për qind, respektivisht nga 30.000 në vitin 2000 në më shumë se një milion në vitin 2010.

Nga vendet e rajonit më shumë se qytetarët e Maqedonisë, internet përdorin sllovenët (64,8%) dhe serbët (55,9%), ndërsa më pak kroatët (50%), grekët (46%), malazezët (44,1%), shqiptarët (43,5%) dhe qytetarët e Bosnjës (31,2%).

Në Evropë, sipas “Internetn uorld stat”, ka 475 milionë shfrytëzues të internetit. On lajn rrjeti global në përqindje më shumë përdoret në Islandë (97,6%) dhe në Norvegji (94,8%), ndërsa më pak në Kosovë (20,8%) dhe në Vatikan (11,2%).

Gjithashtu lexo

Lumi në Poroj të Tetovës ende mbetet pezull, banorët bllokojnë rrugën Tetovë-Jazhincë

Banorët e fshatit Poroj, sot (18 gusht), prej ora 14:00 e kanë bllokuar rrugën rajonale …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *