Home / Lajme / Maqedoni / Avokati i Popullit: Qytetarët frikësohen për diskriminimin

Avokati i Popullit: Qytetarët frikësohen për diskriminimin

19 nëntor-
Avokati i Popullit, Ixhet Mehmeti këtë e deklaroi në një tryezë të mbajtur në Manastir, lidhur me diskriminimin. “Qytetarët janë të frikësuar për të paraqitur rastet e diskriminimit, ndërsa një pjesë e tyre fare nuk kanë njohuri se si i ndodhë diskriminimi. Statistikat tona tregojnë se bëhet fjalë për diskriminim direkt dhe indirekt nga ana e institucioneve të shtetit”, theksoi Mehmeti.

Avokati i Popullit ka shprehur shqetësimet se qytetarët frikësohen për të paraqitur rastet e diskriminimit të tyre nga ana e institucioneve.

Avokati i Popullit, Ixhet Mehmeti këtë e deklaroi në një tryezë të mbajtur në Manastir, lidhur me diskriminimin. “Qytetarët janë të frikësuar për të paraqitur rastet e diskriminimit, ndërsa një pjesë e tyre fare nuk kanë njohuri se si i ndodhë diskriminimi. Statistikat tona tregojnë se bëhet fjalë për diskriminim direkt dhe indirekt nga ana e institucioneve të shtetit”, theksoi Mehmeti.

Ai ka apeluar që institucionet shtetërore si ato qendrore dhe ato vendore të bashkëpunojnë në këtë segment që ka të bëjë me shkeljen e të drejtave të njeriut.

Avokati i Popullit ka shprehur kritika ndaj Ministrisë së Brendshme, Arsimit, gjyqësorit dhe sferave tjera institucionale, ku qytetarët shprehin pakënaqësi dhe ndjehen të diskriminuar.

Gjithashtu lexo

”Lëvizja Besa do ta ketë anëtarin e saj në KSHZ”

Deputeti nga radhët e Lëvizjes Besa, Fadil Zendeli për Makfaks ka deklaruar se partia në …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *