Home / Lajme / Maqedoni / Qytetarët të pakënaqur me deputetët e tyre

Qytetarët të pakënaqur me deputetët e tyre

18 nëntor-
Anketa bën të ditur se gjysma e qytetarëve nuk janë të kënaqur me deputetët e tyre që i përfaqësojnë. Mbi 50,8 për qind e qytetarëve vlerësojnë se nuk janë aspak të kënaqur me deputetin e njësisë së tyre zgjedhje dhe se ai nuk është i pranishëm në takimet me qytetarët, ndërsa 38 për qind kanë dhënë vlerësim pozitiv për deputetët e zonave të tyre.

Parlamenti i Maqedonisë ka marrë notë mesatare të vlerësimit të punës së tij nga ana e qytetarëve.

Në një anketë të realizuar nga Instituti për Demokraci në bashkëveprim me Fondacionin Venstminster për demokraci, mbi 1.105 të anketuar kanë dhënë vlerësimin lidhur me punën dhe efikasitetin e institucionit legjislativ.

Vlladimir Misev nga Instituti për Demokraci theksoi se për dallim nga viti 2009, gjatë këtij viti është ulur shkalla e vlerësimit të punës së Parlamentit, sidomos për shkak të ngjarjeve të fundit lidhur me incidentin midis partive, bojkotin e Parlamentit nga disa parti politike, mosfunksionimin e komitetit për marrëdhënie ndëretnike si dhe probleme të tjera.

Mbi 41 për qind e qytetarëve e kanë vlerësuar si pjesërisht efikase punën e Parlamentit, 26,7 për qind e vlerësuan si plotësisht joefikase punën e këtij institucioni.

Anketa bën të ditur se gjysma e qytetarëve nuk janë të kënaqur me deputetët e tyre që i përfaqësojnë. Mbi 50,8 për qind e qytetarëve vlerësojnë se nuk janë aspak të kënaqur me deputetin e njësisë së tyre zgjedhje dhe se ai nuk është i pranishëm në takimet me qytetarët, ndërsa 38 për qind kanë dhënë vlerësim pozitiv për deputetët e zonave të tyre.

Instituti për Demokraci vlerëson se në bazë të anketës, ende ekziston një pasqyrë negative sa i përket qasjes së deputetëve tek qytetarët apo elektorati i tyre.

Mbi 55 për qind e qytetarëve vlerësojnë se Parlamenti është i hapur për opinionin, 37,5 për qind kanë mendim të kundërt.

Gjithashtu lexo

Kujt i pengon xhamia në Kodrën e Diellit dorëzohet padi penale ndaj ndërtuesit të xhamisë

Pronarët e vilave në Kodrën e Diellit deri në Prokurorinë Themelore Publike në Tetovë, kanë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *