Home / Lajme / Maqedoni / BDI reagon ndaj pres konferencës së PDSH–ë

BDI reagon ndaj pres konferencës së PDSH–ë

19 janar-
BDI-ja që nga dita e parë në qeveri ka hapur këtë çështje dhë në mënyrë institucionale është munduar dhe ka arritur të integrojë një numër të konsiderushëm të ish pjesëtarëve të UÇK-së, respektivisht të invalidëve të luftës dhe pjesëtarëve të familjeve të tyre. Por kjo nuk do të thotë se çështja është e mbyllur, ne kemi thënë dhe mbesim në qëndrimin se ne do të vzhdojmë të angazhohemi në drejtim të zgjidhjes përfundimtare të kësaj ¬çëshjte.

Reagimi i BDI-së
“Për dallim nga ato të cilët Ushtrinë Çlirimtare Kombëtare dhe vlerat e saj, kanë ditur dhe dinë vetëm ti njollosin dhe denigrojnë dhe të cilët asnjëherë kur kanë qenë në pozitë, jo që nuk kanë inicuar ndonjë zgjidhje, por madje kanë pranuar moratoriumin për mos hapjen e çeshtjeve, siç është ajo e zgjidhjes e statusit të ish luftarëve të UÇK-së, BDI-ja që nga dita e parë në qeveri ka hapur këtë çështje dhë në mënyrë institucionale është munduar dhe ka arritur të integrojë një numër të konsiderushëm të ish pjesëtarëve të UÇK-së, respektivisht të invalidëve të luftës dhe pjesëtarëve të familjeve të tyre. Por kjo nuk do të thotë se çështja është e mbyllur, ne kemi thënë dhe mbesim në qëndrimin se ne do të vzhdojmë të angazhohemi në drejtim të zgjidhjes përfundimtare të kësaj ¬çëshjte.
Përkujtomë këtë parti politike e cila akoma ka nostalgji për Jugosllavinë e saj dhe pretendon se gjuha sërbo-kroate akoma ekziston, se keqëpërdorimi i kësaj cështje për politik ditore kur je në opozitë, nuk është në favor të zgjidhjes së cështjes, e as për rejtingun e kësaj partie e cila nuk mund të lëvizë nga 3% i saj.

Gjithashtu lexo

Kuvendi duhet të votojë për shkarkim të Zvërlevskit

Kuvendi i Republikës së Maqedonisë sot duhet të mbajë vazhdime të tre seancave midis të …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *