Home / Lajme / Rajon / PD e PS të fillojnë dialogun

PD e PS të fillojnë dialogun

27 janar-
Në fund të deklaratës së Këshilli Kombëtar Shqiptaro-Amerikan (KKSHA), thotë se “kërkon dialog politik brenda parlamentit dhe jo duke demonstruar në rrugët e Tiranës. Kjo është mënyra e vetme që Shqipëria mund dhe ka për të kapërcyer këtë moment të vështirë dhe për të vazhduar në rrugën e saj drejt stabilitetit politik dhe të rritjes ekonomike dhe vendin që i takon asaj në Bashkimin Evropian.”

Këshilli Kombëtar Shqiptaro-Amerikan ka reaguar përmes një deklarate zyrtare, lidhur me dhunën e ushtruar gjatë demonstratës së opozitës në Shqipëri, për herë dytë brenda javës.

Këshilli Kombëtar Shqiptaro Amerikan (KKSHA) bën thirrje që çfardolloj demostrmi të ndalet dhe situata të zgjidhet vetëm nëpërmjet dialogut kostruktiv.

Këshilli Kombëtar Shqiptaro Amerikan (KKSHA) i bën thirrje udhëheqësve politikë në Shqipëri, për t’i dhënë fund të gjitha demonstratave, për të parandaluar një gjakderdhje të mëtejshme dhe thotë në dekleratë se ne nxisim dialog për të sjellë një fund për dallimet politike.

Demonstratat e dhunshme, të dëshmuara si në 21 janar, janë kundërproduktive për idealet e një demokracie të shëndoshë.

Sipas KKSHA-s, brenda disa viteve të fundit, Shqipëria, ka kaluar nëpër një periudhë të paparë të rritjes dhe të suksesit.

Shqipëria, thekson kjo organizatë jo qeveritare e jo përfituese është tashmë anëtare e NATO-s, u dha liberalizimin e vizave dhe, sipas Bankës Botërore dhe FMN-së, Produkti Bruto i Brendshëm i saj (GDP) u rrit me një% të shëndetshme 3,2 në vitin 2010, gjatë një periudhe të krizës ekonomike globale.

Përveç kësaj, revista e njohur Lonely Planet ka shkruajtur një artikull mbi promovimin e Shqipërisë si destinacion turistik numër një për vitn 2011. KKSHA përgëzon Shqipërinë dhe qytetarët e saj mbi këto arritje të shquara.

Ndërkohë , thuhet më tej në dekleratën e KKSHA-s, “Për fat të keq, demonstratat 21 janar u kthye e dhunshme që rezultojnë në humbje të jetës së tre personave dhe të një polici në gjendje të rëndë dhe, të shum qytetarëve të tjerë dhe policëve të plagosur. Ne jemi thellësisht të pikëlluar dhe të ofrojnë ngushëllimet tona të sinqerta për familjet e të vrarëve. Për të zgjidhur këtë çështje, ne kërkojmë një hetim të plotë nga autoritetet e duhur, pa ndërhyrje politike. Kjo dëmton dhunshme episodet, dhe imazhin e Shqipërisë dhe shqiptarëve në të gjithë botën dhe sjell rreziqet për të minuar arritjet e fundit historike të Shqipërisë.”

Në fund të deklaratës së Këshilli Kombëtar Shqiptaro-Amerikan (KKSHA), thotë se “kërkon dialog politik brenda parlamentit dhe jo duke demonstruar në rrugët e Tiranës. Kjo është mënyra e vetme që Shqipëria mund dhe ka për të kapërcyer këtë moment të vështirë dhe për të vazhduar në rrugën e saj drejt stabilitetit politik dhe të rritjes ekonomike dhe vendin që i takon asaj në Bashkimin Evropian.”

Edhe Anëtari i Dhomës së Përfaqësuesve Eliot Engel, njëkohësisht kryetar i grupit të çështjeve shqiptare në Kongresin amerikan e dënoi dhunën e ushtruar gjatë demostratës në Shqipëri dhe u bënë thirrje si mik kësaj rradhe të gjithë shqiptarëve dhe të gjitha palëve t’i zgjidhin mosmarreveshjet paqësisht dhe nëpërmjet dialogut.

Kongresiti demokratë nga Nju Jorku, Eliot Engel, thotë se para së gjithash do t’i ftoja të gjithë për gjakëftotësi.

“Shqipëria tashmë është pjesë e NATO-s, për çka të gjithë jemi krenar. Ikam përcjellur demostratat dhe dhuna e përdorur si dhe humbja e jetës së disa personave, më ka prekur thellë në zemër, sepse çdo herë e kam parë me dashamirësi Shqipërinë, e cila për më shumë në pak vite arriti shumë gjëra”, ka deklaruar Engel.

Gjithashtu lexo

Vdes ish-kryeministri Bajram Rexhepi – (VIDEO)

Ish- kryeministri i Kosovës, Bajram Rexhepi ka ndërruar jetë pas një sëmundje për të cilën …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *