Home / Lajme / Maqedoni / ‘Transparencë’, kontestohet ndarja e mjeteve

‘Transparencë’, kontestohet ndarja e mjeteve

21 janar-
Nuk janë transparent. Mirëpo, tani janë të vendosur të bëjnë analizën e këtij ligji, kështu që pamë se në realitet edhe shteti nuk e respekton ligjin siç duhet dhe se edhe këtu duhet të bëjmë kontrollin në mënyrë që të mos keqpërdoret ky ligj për financimin joligjorë të partive. Vetëm me kontrollin e tillë mund të flasim për transparencën e buxhetit” tha Sllagjana Taseva, Transparencë zero korrupsion

Mjetet e buxhetit ndahen në mënyrë joligjore dhe jotransparente për partitë politike- është vlerësimi i Organizatës ‘Transparencw-zero korrupsion’.

Sipas kësaj organizate joqeveritare, kaosin me shpërndarjen e mjeteve në mënyrë plotësuese e rriti ministri i Financave Stavrevski, kur vitin e kaluar nxori udhëzimin e ri për ndarjen e mjeteve.

Organizata ‘Transparencë zero korrupsion’ paralajmëroi tri nisma deri tek Gjykata Kushtetuese më të cilat do të kontestohet udhëzimi i ri për shpërndarjen e mjeteve, kurse kërkojnë që për rastin na fjalë të interesohen edhe prokurori publik dhe Enti shtetëror i revizionit.

“Enti shtetëror i revizionit duhet ta trajtojë edhe këtë çështje. Të kthehet edhe në mënyrën e shpërndarjes së mjeteve nga ana e ministrit të financave sepse në të gjithë e kthyem vëmendjen drejtë parave dhe si ato financohen.

Por shohim se ligji nuk respektohet, ngase mungojnë raportet. Nuk janë transparent. Mirëpo, tani janë të vendosur të bëjnë analizën e këtij ligji, kështu që pamë se në realitet edhe shteti nuk e respekton ligjin siç duhet dhe se edhe këtu duhet të bëjmë kontrollin në mënyrë që të mos keqpërdoret ky ligj për financimin joligjorë të partive. Vetëm me kontrollin e tillë mund të flasim për transparencën e buxhetit” tha Sllagjana Taseva, Transparencë zero korrupsion

Gjithashtu lexo

Përfaqësimi në ARM, reagon Lëvizja Besa – (FOTO & VIDEO)

Lëvizja BESA reagon ndaj deklarimeve të zëvendës ministrit të Mbrojtjes, Bekim Maksuti i cili shprehu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *