Home / Lajme / Maqedoni / Kundër Badinterit në Gjykatën Kushtetuese

Kundër Badinterit në Gjykatën Kushtetuese

24 shkurt-
“Futja e politikës në vendim-marrjet e Gjykatës ështëe punë e rrezikshme dhe kjo do të thotë zhvendosje e konceptit të gjyqësisë kushtetuese në Kushtetutë. Vendi i politikës është në Kuvend”, theksoi Naumovski.

Kryetari i Gjykatës kushtetuese të Republikës së Maqedonisë, Branko Naumovski thotë se vendosja e Parimit të Badenterit për vendim-marrje në Gjykatë është futje e politikës në këtë institucion.

“Futja e politikës në vendim-marrjet e Gjykatës ështëe punë e rrezikshme dhe kjo do të thotë zhvendosje e konceptit të gjyqësisë kushtetuese në Kushtetutë. Vendi i politikës është në Kuvend”, theksoi Naumovski.

Gjykatësi Ismail Dardhishta, duke u përmbajtur për ta komentuar vendosjen e parimit të Badenterit në punën e Gjykatës, u dakordua me Naumovskin se kjo është punë e pushtetit ligjdhënës

Gjithashtu lexo

Tym, zjarr e mbeturina në komunat shqiptare, politikanët bëhen gati për fushatë,rinia pa shpresa

Partitë shqiptare në Maqedoni kanë filluar përgatitjen për fushatën e zgjedhjeve lokale të cilat pritet …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *