Home / Lajme / Maqedoni / Më 1 qershor, zgjedhje të parakohshme në Maqedoni

Më 1 qershor, zgjedhje të parakohshme në Maqedoni

10 shkurt-
Siç merr vesh televizioni Koha , në fund të majit ose fillim të qershorit do të mbahen zgjedhjet e parakohshme parlamentare. Në radhët e Bashkimit Demokratik për Integrim por edhe të VMRO-DPMNE-së 1 qershorin e kalkulojnë si datë të mundshme për mbajtjen e zgjedhjeve.

Në Maqedoni janë shtuar kërkesat e partive opozitare për mbajtjen e zgjedhjeve të parakohshme parlamentare.

Të gjitha forcat politike të opozitës duke përfshirë ato maqedonase dhe shqiptare kërkojnë mbajtjen e zgjedhjeve, duke akuzuar pushtetin aktual për dështim në planin ekonomik dhe bllokimin e proceseve evrointegruese.

Për zgjedhje të parakohshme ekziston një disponim i mirë edhe tek partia shqiptare në pushtet BDI.

Siç merr vesh televizioni Koha , në fund të majit ose fillim të qershorit do të mbahen zgjedhjet e parakohshme parlamentare. Në radhët e Bashkimit Demokratik për Integrim por edhe të VMRO-DPMNE-së 1 qershorin e kalkulojnë si datë të mundshme për mbajtjen e zgjedhjeve.

Gjithçka është në duart e kryeministrit Gruevski, i cili sipas të gjitha gjasave do të vendos për të shkuar në zgjedhje të parakohshme pasi të kthehet nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Pritet që vendimi për zgjedhjet e parakohshme të shpallet më 5 apo 6 mars, pikërisht në kongresin e partisë më të madhe në pushtet.

Gjithashtu lexo

Gjykata refuzon ankesat e të akuzuarve në lëndën “Trezor”

Këshilli për vlerësimin e aktit prokuror në Gjykatën Penale, në lëndën e PSP-së të njohur …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *