Home / Lajme / Maqedoni / Shfaqja Kastraveci para qeverisë…

Shfaqja Kastraveci para qeverisë…

19 shkurt-
Shfaqja është pjesë e programës për vitin 2010, u përgatit dhe është para premierës. Ndërkohë, vonesat e mjeteve materiale, ndërtimi I sallës së qendrës për kulturë, mos pasja e nxemjes edhe më tutje anulon shfaqjen kastraveci nga viti I kaluar. Shfaqja si e tillë, ka marrë përfundim logjik para premierës, mos pasja e nxhemjes pamundëson grafullimin e shfaqjes, pra niveli kreativ është i atakuar”, deklaroi drejtori Skenderi.

Tetovë, 19 shkurt-Premiera e çfaqes “Kastraveci”, mund të shfaqet, në qiell të hapur, para qendrës për kulturë në Tetovë, para qeverisë, para ndonjë partie politike, nëse nuk sigurohet nxemje qendrore për dhënien e premierës në pallatin e kulturës në Tetovë.

Kështu ka thënë drejtori i Teatrit të Tetovës Artan Skenderi gjatë një pres konference me gazetarë.

Skenderi, ka alarmuar opinionin se shfaqja është dashur të ketë premierën në janar, por për arsye objektive deri më tani nuk është dhënë.

“Premiera e kësaj shfaqje është dashur të mbahet më 15 ose deri më 20 janar. Për arsye objektive nuk e bëmë. Sot jemi 17 shkurt dhe premiera ende nuk është duke u bërë. Për këtë vit konkuruam me 6 projekte ambizioce që duhej të realziohen në 2011, në apektin e menaxhimit ne I bëmë të gjitha kërkesat dhe ankesat që na I takonin por Ministria e Kulturës aprovoi vetëm 2 nga gjashtë të propozuarat.

Shfaqja është pjesë e programës për vitin 2010, u përgatit dhe është para premierës. Ndërkohë, vonesat e mjeteve materiale, ndërtimi I sallës së qendrës për kulturë, mos pasja e nxemjes edhe më tutje anulon shfaqjen kastraveci nga viti I kaluar. Shfaqja si e tillë, ka marrë përfundim logjik para premierës, mos pasja e nxhemjes pamundëson grafullimin e shfaqjes, pra niveli kreativ është i atakuar”, deklaroi drejtori Skenderi.

Sipas tij, deri në muajin mars nuk do të ketë premierë të kësaj shfaqeje. Në aspekton menaxhierial janë bërë të gjitha procedurat janë bërë.

Është një atak i drejtëpërdrejtë ndaj autorit, ndaj rregjisorit dhe aktorëve.Tetë muaj nuk punuam arsye të renovimit të qendrës.

Nëse arqitektura është fytyra e një qyteti atëherë teatri është shpirti i qytetit dhe nuk guzon dikush në këtë formë të tallet.Shfaqja e pregatitur ndoshta do të jepet në qendër, para qeverisë, partie, ndonjë kafene, aty ku sinqerisht ku do të mundet, me të gjithë stafin komplet”, tha Skenderi.

Drejtori artistik i Qendrës për Kulturë në Tetovë Artan Arsllani, tha se për këtë vit Ministria kishte paraparë mjete për rregullimin e nxemjes qendrore e cila poashtu ëhstë e vjetëruar dhe është në defekt. Ne në programin vjetor që shpallën Ministria e Kulturës konkurojmë edhe me investimet teknike, ku parashihet edhe nxemja.

Nga Ministria e Kulturës kemi përgjigje negative, me arysetim se do të hapet tender për renovizmin e sistemit të nxemjes qendrore. Me instistimin e Teatrit parashtruam kërkesë për sasi të caktuar të mazutit për tu dhënë premiera. Ne bëmë kërkesë, na janë përgjigjur se do të lëshojnë mjete dhe presim, atë ditë që do të arrijë atë ditë do ketë nxemje”, tha Arsllani.

Ndryshe, Teatri i Tetovës, është i vendosur në hapësirat e Qendrës për Kulturë në Tetovë. Të dy institucionet janë pjesë të Ministrisë së Kulturës, kurse Ministria e Kulturës ka paralajmëruar ndërtimin e një objekti të ri për Teatrin e Tetovës dhe Bibliotekën(U.H)

Gjithashtu lexo

Lumi në Poroj të Tetovës ende mbetet pezull, banorët bllokojnë rrugën Tetovë-Jazhincë

Banorët e fshatit Poroj, sot (18 gusht), prej ora 14:00 e kanë bllokuar rrugën rajonale …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *