Home / Lajme / Maqedoni / Tre kandidaturat e opozitës për kreun e KSHZ-së

Tre kandidaturat e opozitës për kreun e KSHZ-së

5 mars-
Kryetari i Parlamentit, Trajko Veljanovski për 15 mars ka caktuar seancën e radhës, në të cilën do të zgjidhet kreu i këtij komisioni dhe me këtë do të plotësohet njëri nga kushtet për mbajtjen e zgjedhjeve të parakohshme.

Deri tani janë konfirmuar tre kandidatura nga radhët e opozitës për kreun e Komisionit Shtetëror Zgjedhor (KSHZ).

Tanja Alltanxhieva, anëtarja aktuale e KSHZ-së, ish-deputeti socialdemokrat Boris Kondarko dhe gjykatësja Violeta Duma janë tre emrat e përmendur, dy prej të cilëve tashmë kanë dorëzuar kandidaturat pranë Parlamentit.

Sipas afateve të përcaktuara kohore sot pritet të përfundojë afati i konkursit për dorëzimin e kandidaturave për kreun e KSHZ-së.

Kryetari i Parlamentit, Trajko Veljanovski për 15 mars ka caktuar seancën e radhës, në të cilën do të zgjidhet kreu i këtij komisioni dhe me këtë do të plotësohet njëri nga kushtet për mbajtjen e zgjedhjeve të parakohshme.

Funksionin e deritanishëm të kryetarit e ka mbajtur Aleksandar Novakovski, kandidat i opozitës, i cili dha dorëheqje, për shkak siç deklaroi presionet dhe mundësitë e manipulimeve nga maxhoranca. Por, jozyrtarisht u theksua se ai ishte urdhëruar nga opozita për tu dorëhiqur, me qëllim të zvarritjes së datës për mbajtjen e zgjedhjeve të parakohshme. Kreu i KSHZ-së në bazë të ligjit i takon përfaqësuesve të opozitës

Gjithashtu lexo

Starnawski përsëri zhytet në Matkë

Zhytësi i famshëm speleologjik, Krzysztof Starnawski nga Polonia, së bashku me ekip të zhytësve vendas …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *