Home / Lajme / Rajon / Cigarja e mëngjesit, më e rrezikshmja

Cigarja e mëngjesit, më e rrezikshmja

8 gusht-Por, dy studime të fundit mbi kancerin kanë treguar se kjo është gjëja që rrezikon më shumë shëndetin. Cigarja e mëngjesit shton dyfish rrezikun e kancerit në mushkëri.

Për shumë njerëz tashmë është bërë refleks: ngrihen në mëngjes dhe menjëherë ndezin cigaren e parë të ditës.

Por, dy studime të fundit mbi kancerin kanë treguar se kjo është gjëja që rrezikon më shumë shëndetin. Cigarja e mëngjesit shton dyfish rrezikun e kancerit në mushkëri.

“Kemi vënë re që rreziku i kancerit dyfishohet tek ata njerëz që pinë cigaren e parë në gjysmë orën e parë të zgjimit në krahasim me ata që presin të paktën 1 orë që ta ndezin”, shprehet Joshua Muscat i Universitetit të Mjekësisë në Pensilvani.

Gjithashtu lexo

Rrahje masive në Shkup

Në një restorant në rrugën “Bosnja dhe Hercegovina” në Shkup ka ndodhur një rrahje mes …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *