Home / Lajme / Botë / Duhani, femrat rrezikohen më shumë

Duhani, femrat rrezikohen më shumë

3 gusht-Sipas studiuesve, organizmi femëror është më i ndjeshëm ndaj efekteve të duhanit, pavarësisht faktorëve të tjerë siç janë mosha, tensioni i gjakut, obeziteti apo shtresa sociale të cilës i përkasin.

Dëmi i duhanit është më i madh tek femrat. Më saktë, raporti i asaj çfarë shkakton në organizëm është një cigare për gratë me pesë për meshkujt.

Sipas studiuesve, organizmi femëror është më i ndjeshëm ndaj efekteve të duhanit, pavarësisht faktorëve të tjerë siç janë mosha, tensioni i gjakut, obeziteti apo shtresa sociale të cilës i përkasin.

Përpos kësaj, femrat duket se e kanë dhe më të vështirë që të heqin dorë nga pirja e duhanit.

Sipas studiuesve, femrat përbëjnë 20 për qind të duhanpirësve në botë

Gjithashtu lexo

Pakistan: Vdesin gjashtë ushtarë pas shpërthimit të bombës

Një bombë rrugore, e cila ka pasur cak një konvonj me trupa ushtarake në jugperëndim …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *