Home / Lajme / Botë / James Patterson shkrimtari më i paguari në botë

James Patterson shkrimtari më i paguari në botë

23 gusht-Në një periudhë kur libraritë po mbyllen dhe shitjet janë në rënie, është e çuditshme se i pari në listë, James Patterson, fiton plot 84 milion dollarë në vit.

shtë nxjerrë lista e shkrimtarëve më të pagur në botë. Sipas revistës “Forbes” ajo që bënte përshtypje nuk lidhje shumë me emrat e tyre, por me sasitë që fitojnë.
Në një periudhë kur libraritë po mbyllen dhe shitjet janë në rënie, është e çuditshme se i pari në listë, James Patterson, fiton plot 84 milion dollarë në vit.
Vitin e kaluar ai ka shitur më shumë se 10 milion libra. Edhe Amazon, bëri të ditur se librat e tij elektronik kanë kaluar shifrën 1 milionë, raporton Top Chanel.
Lista e 10 shkrimtarëve më të paguar në botë:
James Patterson – 84 milionë dollarë
Danielle Steel – 35 milionë dollarë
Stephen King – 28 milionë dollarë
Janet Evanovich – 22 milionë dollarë
Stephenie Meyer – 21 milionë dollarë
Rick Riordan – 21 milionë dollarë
Dean Koonz – 19 milionë dollarë
John Grisham – 18 milionë dollarë
Jeff Kinney – 17 milionë dollarë
Nicholas Sparks – 16 milionë dollarë.

Gjithashtu lexo

Dy terroristë hidhen në erë në Turqi

Dy terroristë nga organizata ekstremiste dhe e ndaluar “Partia maoiste komuniste” u ngritën në erë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *