Home / Lajme / Maqedoni / Rritet numri i të punësuarve në industri

Rritet numri i të punësuarve në industri

31 gusht-Sipas grupeve kryesore industriale, numri i të punësuarve në industrinë shënoi rritje tek Energjia për 3,9 për qind, prodhimet intremediale, përveç energjisë për 1,8 për qind, tek prodhimet kapitale për 1,4 për qind dhe prodhimet e paqëndrueshme për shpenzim të gjerë për 1,7 për qind.

Numri i të punësuarve në industrinë në muajin korrik të këtij viti, në karahsim me muajin korrik të vitit të kaluar, është rritur për 1,9 për qind.

Sipas të dhënave të Zyrës shtetëroroe për statistikë, numri i të punësuarve në sektorin e minierës dhe nxjerrje gur është rritur për 3,1 për qind, në industrinë përpunuese për 1,5 për qind dhe në sektorin furnizim me nergji elektrike, gaz, avuj dhe kondicioner për 4,7 për qind.

Sipas grupeve kryesore industriale, numri i të punësuarve në industrinë shënoi rritje tek Energjia për 3,9 për qind, prodhimet intremediale, përveç energjisë për 1,8 për qind, tek prodhimet kapitale për 1,4 për qind dhe prodhimet e paqëndrueshme për shpenzim të gjerë për 1,7 për qind.

Numri i të punësuarve në industrinë në periudhën janar-korrik të vitit 2011, në krahasim me periudhën janar korrik të vitit 2010, shënoi rritje prej 2,1 për qind.

Gjithashtu lexo

Katër të lënduar në afër Gostivarit – (VIDEO)

Të shtunën mbrëma rreth orës 23 në autostradën Gostivar-Tetovë në afërsi të pikës së pagesës …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *