Home / Lajme / Maqedoni / Aparate të reja në spitalin klinik të Tetovës

Aparate të reja në spitalin klinik të Tetovës

5 shtator-Sjellja e aparatit nuk është me ndonjë ceremoni mediatike, ndërsa burime nga ky spital për gazetën Koha, kanë bërë të ditur se aparati i ka munguar në masë të madhe këtij spitali, madje një pjesë e madhe e qytetarëve kanë udhëtuar deri në Shkup për shkak të mungesës së aparatit të rezonancës magnetike.

Ka arritur në Spitalin Klinik të Tetovës, aparati i rezonacës magnetike aparat ky i cili i ka munguar këtij spitali, ku shërbime marrin më shumë se 200 mijë banorë. Sjellja e aparatit nuk është me ndonjë ceremoni mediatike, ndërsa burime nga ky spital për gazetën Koha, kanë bërë të ditur se aparati i ka munguar në masë të madhe këtij spitali, madje një pjesë e madhe e qytetarëve kanë udhëtuar deri në Shkup për shkak të mungesës së aparatit të rezonancës magnetike.
Nga Spitali klinik i Tetovës njoftuan se gjatë kësaj jave do të vihet në përdorim ky aparat, ndërsa do të shërbejë për spitalit klinik të Tetovës dhe për sërbime të këtij aparati është dashurë që të udhëtohet deri në klinikën e Shkupit ose jashtë vendit diagnostifikimin e sëmundjeve të trurit, boshtit kurizorë, ektremiteteve, nyjeve si dhe zbulimin e shumë sëmundjeve tjera.Ky aparat u mundëson pacientëve që të shmangen nga rrezatimi i aparatit të rengenit i cili deri tani tek ne është përdorur për zbulimin e shumë sëmundjeve, ndërsa sipas burimeve tona në spitalin klinik të Tetovës kanë arriturë edhe disa aparate të teknologjisë së fundit për operim të syrit të cilët i kanë munguar këtij spitali. Aparatet për sëmundjet e syrit dhe operimit, do të vihen në funskion brenda një kohe të shkurtë.(U.H)

Gjithashtu lexo

Lumi në Poroj të Tetovës ende mbetet pezull, banorët bllokojnë rrugën Tetovë-Jazhincë

Banorët e fshatit Poroj, sot (18 gusht), prej ora 14:00 e kanë bllokuar rrugën rajonale …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *