Home / Lajme / Maqedoni / Filloi viti shkollor në Woodrow Wilson

Filloi viti shkollor në Woodrow Wilson

10 shtator- “Nëse kthehemi një vit e gjysmë prap ky vend ishte I shprazet vetëm drunjë, por me një dëshirë dhe ideal të lartë. Më 29 janar vitit të kaluar, ne mbollëm një histori te re për vendin tonë.Ndërtuam një shkollë që sunon të sjellë filozofinë Vilsoniane e cila ofron resruse njerzore demokraci tolerancë dhe diversitet kulturorë e mirëkuptim” tha Elita Masha menaxhere general.Brian Angeler perfaqësues I ambasadës së Sh B A-ve në Shkup tha “është kënaqësi për mua që më ftuan të jemë mysafir dhe ti uroj nxënësit prindërit dhe mysafiret shumë të respektuar të kësaj shkolle të re” tha ai.

Ka filluar viti shkollor në Woodrow Wilson Scool, në Komunën e Bërvenicës, me një ceremoni madhështore. Në këtë ceremoni kanë marrë pjesë kryetari i Bashkimit Demokratik për Integrim Ali Ahmeti, ministri i arsimit dhe shkencës Pançe Kralev, zëvendësi i tij Safet Neziri, ministri i ekologjisë, kryetarë të komunave të Pollogut, drejtorë të shkollave fillore dhe të mesme, ambasadori i Shqipërisë Arben Çejku, përfaqësues të ambasadës së SHBA-ve etj.

Me këtë rast drejtoresha e kësaj shkolle Elita Masha tha se shkolla Woodrow Wilson ashtu edhe siç ishte premtuar tani edhe po e bën realitet fillimin e vitit shkollor.Ajo theksoi se shkolla i plotëson të gjitha kushtet për mësim interaktiv dhe modern. Ka filluar viti shkollor në Woodrow Wilson Scool, në Komunën e Bërvenicës, me një ceremoni madhështore.

Në këtë ceremoni kanë marrë pjesë kryetari i Bashkimit Demokratik për Integrim Ali Ahmeti, ministri i arsimit dhe shkencës Pançe Kralev, zëvendësi i tij Safet Neziri, ministri i ekologjisë, kryetarë të komunave të Pollogut, drejtorë të shkollave fillore dhe të mesme, ambasadori i Shqipërisë Arben Çejku, përfaqësues të ambasadës së SHBA-ve etj.
Me këtë rast drejtoresha e kësaj shkolle Elita Masha tha se shkolla Woodrow Wilson ashtu edhe siç ishte premtuar tani edhe po e bën realitet fillimin e vitit shkollor.
Ajo theksoi se shkolla i plotëson të gjitha kushtet për mësim interaktiv dhe modern. Gjatë kësaj ceremonie folën edhe kryetari i komunës së Bërvenciës Enver Pajaziti dhe ambsadori i Shqipërisë Arben Çejku.

“Jam i bindur që kjo shkollë do të jetë indicator për ardhjen e shumë investimeve të huaja në Republikën tonë, sepse kemi kapacitete institucionale dhe resurse njerëzore të kualifikuara për të eralizuar projekte të ndryshme. Duke iu referuar suksesit të Woodrow wilson në Tiranë, besoj që edhe këto do të instalohen vlerat e vërtetat demokratike, për barazi, tolerancë, mirëkuptim, mendime vizionare dhe kritikë që do të ndërtojnë një të ardhme më të mirë”, tha Pajaziti. Ndërkaq ambasadori Çejku tha se, sot është një ditë e vacant.

“Ardiani dhe Elita, dy ish nxënës dhe student të shkëlqyer, njëri nga Tiranë dhe tjetri nga Tetova, patën një ëndërr, të sjellin këtu në Tetovë modelin perendimor të edukimit që ata patëm në shkollat më të mira jashtë Maqedonisë dhe Shqipërisë. Ata sot kanë gëzim dhe emocion, sepse nuk ka qenë e lehtë rruga për të ardhur deri këtu ku garancia për sukses në të ardhmen duke e qartë si drita e diellit.

Unë besoj se ata ja kanë arritur të sjellin këtu një nga modelet më të përparuara të arsimimit dhe edukimit perendimorNe duhet të jemi krenar pë rata dhe dëshiroj që shembullin e tyre ta ndjekin në të ardhmen edhe më shumë të rrinj të cilët sot fillojnë mësimin në kolegjin Uilson”, tha Çejku.

Gjatë ceremonisë së sotme u tha se investimi që është bërë në ndërtimin e kësaj shkolle është një nga investimet private më serioze dhe më të bukura që vijnë nga Shqipëria dhe është një inkurajim që në të ardhmen investime të tjera të vijnë këtu në Maqedoni.Shkolla ka një kapacitet për 999 nxëns, ndërsa në vitin e parë janë shkollor të mesëm kanë filluar mbi 50 nxënës kurse tek filloristët numri ende është në përpunim e sipër.

Gjatë kësaj ceremonie folën edhe kryetari i komunës së Bërvenciës Enver Pajaziti dhe ambsadori i Shqipërisë Arben Çejku.

“Jam i bindur që kjo shkollë do të jetë indicator për ardhjen e shumë investimeve të huaja në Republikën tonë, sepse kemi kapacitete institucionale dhe resurse njerëzore të kualifikuara për të eralizuar projekte të ndryshme. Duke iu referuar suksesit të Ëoodroë Ëilson në Tiranë, besoj që edhe këto do të instalohen vlerat e vërtetat demokratike, për barazi, tolerancë, mirëkuptim, mendime vizionare dhe kritikë që do të ndërtojnë një të ardhme më të mirë”, tha Pajaziti. Ndërkaq ambasadori Çejku tha se, sot është një ditë e vacant.

“Ardiani dhe Elita, dy ish nxënës dhe student të shkëlqyer, njëri nga Tiranë dhe tjetri nga Tetova, patën një ëndërr, të sjellin këtu në Tetovë modelin perendimor të edukimit që ata patëm në shkollat më të mira jashtë Maqedonisë dhe Shqipërisë.
Ata sot kanë gëzim dhe emocion, sepse nuk ka qenë e lehtë rruga për të ardhur deri këtu ku garancia për sukses në të ardhmen duke e qartë si drita e diellit.

Unë besoj se ata ja kanë arritur të sjellin këtu një nga modelet më të përparuara të arsimimit dhe edukimit perendimorNe duhet të jemi krenar pë rata dhe dëshiroj që shembullin e tyre ta ndjekin në të ardhmen edhe më shumë të rrinj të cilët sot fillojnë mësimin në kolegjin Uilson”, tha Çejku.

Gjatë ceremonisë së sotme u tha se investimi që është bërë në ndërtimin e kësaj shkolle është një nga investimet private më serioze dhe më të bukura që vijnë nga Shqipëria dhe është një inkurajim që në të ardhmen investime të tjera të vijnë këtu në Maqedoni.

Shkolla ka një kapacitet për 999 nxëns, ndërsa në vitin e parë janë shkollor të mesëm kanë filluar mbi 50 nxënës kurse tek filloristët numri ende është në përpunim e sipër.

Gjithashtu lexo

Lumi në Poroj të Tetovës ende mbetet pezull, banorët bllokojnë rrugën Tetovë-Jazhincë

Banorët e fshatit Poroj, sot (18 gusht), prej ora 14:00 e kanë bllokuar rrugën rajonale …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *