Home / Lajme / Rajon / Grevë e përgjithshme në Itali

Grevë e përgjithshme në Itali

6 shtator-Qeveria e kryeministrit Silvio Berluskoni në kërkesë nga partnerët e tij evropian është e detyruar që ta zvogëlojë shpenzimin publik dhe i rritit tatimet me qëllim që ta lehtësojnë krizën ekonomike

Milion persona të sindikatave më të mëdha italiane sot do të hyjnë në grevë të përgjithshme për shkak të masave të reja qeveritare për kursim.

Propozimi i Qeverisë për vendimet e reja ligjore të cilat punëdhënësve do t’ju lehtësojë për t’i pushuar nga puna punëtorët, i zemëroi sindikalistët.

Organizata më e madhe sindikale, CGIL-ja majtisjte kërkojnë masa më të rrepta kundër atyre të cilët i shmangin tatimet dhe mbrojtje të vendeve të punës.

Fluturimet janë anuluar, trenat dhe autobusat do të ndalen, një numër i madh i zyrave lokale dhe qeveritare do të jenë të mbyllura, ndërsa nuk do të punojnë edhe shërbimet publike, lajmëruan grevistët.

CGIL-ja e cila bëri thirrje në grevë të përgjithshme është federatë më e madhe sindikale italiane. Sindikatat e vogla të mesme nuk pranuan të shoqërohen në grevën e përgjithshme. Ata konsiderojnë se nuk ka arsye të grevohet kundër punëdhënësve kur në punë të gjithë janë të rrezikuar.

Qeveria e kryeministrit Silvio Berluskoni në kërkesë nga partnerët e tij evropian është e detyruar që ta zvogëlojë shpenzimin publik dhe i rritit tatimet me qëllim që ta lehtësojnë krizën ekonomike.

Presidenti italian Xhorxho Napolitano shpalli kontrabandë për shkak të dallimeve gjithnjë emë të mëdha mes normave gjermane dhe italianetë aksineve shtetërore

Bursa italiane dje shënoi rënie të vlerës të aksioneve dhe rritje të re të normës për debitë e reja italiane..

Kancelarja gjermane Angela Merkel e krahasoi situatën në ekonominë italiane me atë greke, ndërsa popullaritetii kryeministrit Berluskoni ka rënë në nivel më të ulët.

Gjithashtu lexo

Futet për nevoja personale në bunker, burrit i ndryshon jeta përgjithmonë

Ka ndodhur në një fshat të Elbasanit. Burri hyn për nevoja personale në një bunker …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *