Home / Lajme / Botë / Kina ka 960.000 multimilionerë

Kina ka 960.000 multimilionerë

3 shtator-
Multimilionerët në mesatare kanë nga 39 vjet. Mosha mesatare e pleqërisë e miliarderëve është 43 vjeç dhe ata në Kinë janë 60.000 që është për 9,1 për qind më shumë në krahasim me vitin e kaluar.

Kina ka 960.000 multimilionerë që është për 9,7 për qind më shumë se sa vitin e kaluar, thuhet në raportin për pasuri për vitin 2011 që e publikon akademia Rupert Hugvert.

Multimilionerët në mesatare kanë nga 39 vjet. Mosha mesatare e pleqërisë e miliarderëve është 43 vjeç dhe ata në Kinë janë 60.000 që është për 9,1 për qind më shumë në krahasim me vitin e kaluar.

Në raport shtohet se multimilionerët janë kryesisht sipërmarrës, pronarë të agjencive për patundshmëri, investitorë me aksione. Pekini është në vendin e parë për nga numri i personave të pasur, ndërsa pas tij janë Guanzhu dhe Shangai.

Në raport thuhet se personat e pasur kinez kanë besim në ekonominë kineze dhe konsiderojnë se pagesa e tatimeve dhe donacionet janë mënyra më e mirë për realizimin e obligimeve shoqërore. Në vit për vete shpenzojnë rreth pesë për qind nga përfitimi

Gjithashtu lexo

Dy terroristë hidhen në erë në Turqi

Dy terroristë nga organizata ekstremiste dhe e ndaluar “Partia maoiste komuniste” u ngritën në erë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *