Home / Lajme / Maqedoni / Ministria e Punës dhe MPB-ja intensivisht e zbatojnë aksionin për zhdukje të lypsarisë

Ministria e Punës dhe MPB-ja intensivisht e zbatojnë aksionin për zhdukje të lypsarisë

9 shtator-“Kur e filluam aksionin për zhdukje të lypsarisë para 10 ditëve menduam se do të ballafaqohemi veëm me fëmijë në rrugë. Por, ditën e dytë kuptuam se bëhet fjalë për familje të tëra. Veçmë ditën e tretë morëm indikacione serioze se ekzistojnë dyshime themelore për ekzistimin e grupeve të organizuara kriminelëve i kanë shtirë fëmijët , duke përfshirë edhe familje të tëram që të paguajnë shumë të caktuar që u është dhënë si tarifë”, tha Ristovski.

Pesë fëmijë minorent, lypsarë janë dislokuar dje mbrëma nga sheshi “Maqedonia” afër restorantit “Pelister” gjatë kremtiit me rastin e Ditës së pavarësisë, informoi sot në konferencën për shtyp ministri i Punës dhe Politikës Sociale Spiro Ristovski.

Duke u përgjigjur në pyetjet e gazetarëve, Ristovski theksoi se pas dislokimit, për fëmijët janë përkujdesur në mënyrë adekuate me kushtet ligjore.

“Kur e filluam aksionin për zhdukje të lypsarisë para 10 ditëve menduam se do të ballafaqohemi veëm me fëmijë në rrugë. Por, ditën e dytë kuptuam se bëhet fjalë për familje të tëra. Veçmë ditën e tretë morëm indikacione serioze se ekzistojnë dyshime themelore për ekzistimin e grupeve të organizuara kriminelëve i kanë shtirë fëmijët , duke përfshirë edhe familje të tëram që të paguajnë shumë të caktuar që u është dhënë si tarifë”, tha Ristovski.

Ministria dhe MPB-ja intensivisht punojnë në zbatimin e plotë të aksionit dhe të hetimit me të cilin duhet të dëshmohen indikacionet dhe dyshimet rret lypsarisë.

Sipas minsitrit, projekti “Inkluzion i fëmijëve romë” realizohet me intensiteti e paraparë.

“Disa kopshte të fëmijëve prej sot, ndërsa të tjerat nga data 6 i këtij muaji filluan me aktivitetet e parapara. Këtë vit ptesim numër të rritur të fëmijëve të inkuadruar nga bashkësia rome në kuadër të numrit adekuat të komunave të cilat participojnë në këtë aktivitet, si dhe zhvillimit të gjithë projektit. Madje, nuk ka kurrfarë dilema rreth zbatimit të tij të suksesshëm”, theksoi Ristovski.

Gjithashtu lexo

Stejt Departamenti: Qeverisja e VMRO-së ka nxitur diskriminim fetar në Maqedoni

Grupet religjioze në Maqedoni vlerësojnë se ish-Qeveria e VMRO-DPMNE-së e ka favorizuar Kishën Ortodokse – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *