Home / Lajme / Maqedoni / Franca ndan stipendione për studime postdiplomike

Franca ndan stipendione për studime postdiplomike

21 tetor-Bëhet fjalë për stipendion të plotë që mbulon harxhimet për shkollim, sigurim shëndetësor, nevojat e përditshme, ndërsa studentët kanë të drejtë të kërkojnë edhe mjete plotësuese për blerjen e librave, kompjuterëve dhe materialeve të tjera të nevojshme. Ata gjithashtu do të kenë përparësi për tu vendosur nëpër konviktet studentore.

Ambasada franceze në Shkup do të ndajë nëntë stipendione për studime postdiplomike në Francë për vitin akademik 2011/2012 për studentë nga Maqedonia.

Stipendionet ndahen për degët: shkenca natyrore, ekonomik, studime evropiane, bioteknologji dhe shkenca teknike. Bëhet fjalë për stipendion të plotë që mbulon harxhimet për shkollim, sigurim shëndetësor, nevojat e përditshme, ndërsa studentët kanë të drejtë të kërkojnë edhe mjete plotësuese për blerjen e librave, kompjuterëve dhe materialeve të tjera të nevojshme. Ata gjithashtu do të kenë përparësi për tu vendosur nëpër konviktet studentore.

Për studentët e drejtimeve teknike që do të fitojnë do të ketë trajtim të posa[ëm dhe shkollim në një nga fakultetet elite për inxhinierë.

Gjithashtu lexo

Starnawski përsëri zhytet në Matkë

Zhytësi i famshëm speleologjik, Krzysztof Starnawski nga Polonia, së bashku me ekip të zhytësve vendas …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *