Home / Lajme / Maqedoni / Nuk i regjistruan familjarët i largoi nga shtëpia

Nuk i regjistruan familjarët i largoi nga shtëpia

12 tetor-Kjo gjë ka revoltuar kryefamiljarin Nashit Bajrami, i cili duke mos arritur që të regjistrojë fëmijët e tij, që ndodhen në mërgim, ka larguar nga shtëpia dy regjistruesit një maqedonas dhe një shqiptare.

12 anëtarë të familjes Bajrami, nga fshati Xhepçisht nuk janë rregjistruar nga ana e regjistruesit maqedonas me arsyetim se prindi nuk mund të regjistrojë fëmijët e tyre. Kjo gjë ka revoltuar kryefamiljarin Nashit Bajrami, i cili duke mos arritur që të regjistrojë fëmijët e tij, që ndodhen në mërgim, ka larguar nga shtëpia dy regjistruesit një maqedonas dhe një shqiptare. Ai thotë se kjo ka një prapavijë që të ulin numrin e shqiptarëve në përgjithësi, ndërsa pohon se familjarët e tij më së paku një herë në vit vijnë në shtëpitë e tyre të lindjes, duke apeluar tek popullata që të mos e pranojnë këtë regjistrim.Probleme të kësaj antyre janë hasur në tërë teritorin e komunës së Tetovës dhe komunave rurale

Gjithashtu lexo

Stejt Departamenti: Qeverisja e VMRO-së ka nxitur diskriminim fetar në Maqedoni

Grupet religjioze në Maqedoni vlerësojnë se ish-Qeveria e VMRO-DPMNE-së e ka favorizuar Kishën Ortodokse – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *