Home / Lajme / Maqedoni / Raporti ekonomik në UEJL

Raporti ekonomik në UEJL

7 dhjetor-Pra Maqedonia akoma duhet të huazojë fonde nga jashtë që kriza të mos përsëritet, pra Maqedonia duhet të vazhdopjë me politiukat prodente fiskale që të përkrah ndërmarrjet mesme dhe të vogla”, tha ajo, në pyetjen se qeveria ka paralajëmruar ritje ekonomike 3.5 përqind.

Përfaqësues të Zyrës së Bankës Botërore në Shkup, në sallën e leximit të Bibliotekës Universitare “Max van der Shtul” në Tetovë, kanë prezantuar raportin e fundit me temë “Raporti ekonomik rajonal”.Prezantimin e raportite ka bërë Lilia Burunciuc, drejtoreshë e Bankës Botërore në Shkup . “Jemi për të prezantuarë raportin rajonal ekonomik para studentëve ku do të prezantohen të dhënat para studentëve gjithashtu si dhe me rreziqet që Maqedonia do të përballet në të ardhmen.Gjithashtu do të ketë edhe një prezantim tjetër, online ku studentët do të mund të hulumtojn reth të dhënave të tyre për qëllime pune.Sot njohuria eshte fuqi dhe ne duam ti paijsim studentët me këtë fuqi.Raporti bën analizën makro ekonomike te shtetit . Maqedoni ka bazamete të mira të planit makro – ekonomik, mirëpo mbetet akoma për të bërë në këtë aspekt, ka pika të dobta që duhet Maqedonia në të ardhmen ti përmisojë. Maqedonia është një treg i hapurë që ndikohet nga tregjet e jashtme dhe tregëtia duke pasurë parasyshë situatën akutale ekonomikie që mbizotron ne Evropë dhe në Botë dhe për këtë mund të presim ndikime të këtilla edhe këtu”, tha Lilia Burunciuc. Sipas saj, rritja ekonomike është ngadalësuarë në të gjithë botën dhe në Maqedoni do të ketë ndikim që do të thotë se pritjet për ritjet në vitin e ardhëshëm janë 2.5.”Projeksionet ndryshojnë varësisht nga situatat dhe sipas projektsionit tonë parashikojmë rritje deri në 2.5 .Pra Maqedonia akoma duhet të huazojë fonde nga jashtë që kriza të mos përsëritet, pra Maqedonia duhet të vazhdopjë me politiukat prodente fiskale që të përkrah ndërmarrjet mesme dhe të vogla”, tha ajo, në pyetjen se qeveria ka paralajëmruar ritje ekonomike 3.5 përqind.(U.H)

Gjithashtu lexo

Lumi në Poroj të Tetovës ende mbetet pezull, banorët bllokojnë rrugën Tetovë-Jazhincë

Banorët e fshatit Poroj, sot (18 gusht), prej ora 14:00 e kanë bllokuar rrugën rajonale …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *