Home / Lajme / Maqedoni / Derivatet e benzinë shtrenjtohen për 1,5 denarë, ndërsa dizeli për 0,5

Derivatet e benzinë shtrenjtohen për 1,5 denarë, ndërsa dizeli për 0,5

3 janar-Sipas vendimti të sotëm të Komisionit rregullator prë energjetikë, çmimi i ri i shitjes me pakicë i Eurosuper BS-95 do të jetë 77,50 denarë, Eurosuper BS-98 do të shitet për 79,50 denarë për litër, ndërsa çmimi i Eurodizelit do të paraqesë 70 denarë për litër. Çmimi i shitjes me pakicë i Vajit ekstra të, lehtë për amvisëri mbetet i pandryshuar, përkatësisht 58,50 denarë për litër.

Çmimi i benzinës prej sonte në mesnatë shtrenjtohet për 1,5 denarë për litër, ndërsa i dizelit për gjysmë denari.

Sipas vendimti të sotëm të Komisionit rregullator prë energjetikë, çmimi i ri i shitjes me pakicë i Eurosuper BS-95 do të jetë 77,50 denarë, Eurosuper BS-98 do të shitet për 79,50 denarë për litër, ndërsa çmimi i Eurodizelit do të paraqesë 70 denarë për litër. Çmimi i shitjes me pakicë i Vajit ekstra të, lehtë për amvisëri mbetet i pandryshuar, përkatësisht 58,50 denarë për litër.

Rritet çmimi i mazutit M-1 NS dhe do të jetë 44,026 denarë për kilogram.

Çmimi mesatar i naftës së papërpunuar në tregun botëror në periudhën e kaluar 14-ditëshe paraqiste 107,583 dolalrë për barel dhe është për 0,32 për qind më i ulët nga çmimi mesatar i naftës së papërpunuar (107,929 $/barel) sipas të cilit ishin formuar çmimet rrjedhëse të derivateve të naftës. Kursi i denarit në krahasim me dolalrin gjatë dy javëve të kaluara paraqiste 47,1367 den/$ dhe është për 2,11 për qind më i lartë nga kursi i dollarit (46,1606 den/$) sipas të cilit ishin formuar çmimet, thuhet në arsyetimin nga Komisioni rregullator për energjetikë.

Gjithashtu lexo

Stejt Departamenti: Qeverisja e VMRO-së ka nxitur diskriminim fetar në Maqedoni

Grupet religjioze në Maqedoni vlerësojnë se ish-Qeveria e VMRO-DPMNE-së e ka favorizuar Kishën Ortodokse – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *