Home / Lajme / Maqedoni / Sondazh: Në qoftë se tani ka zgjedhje parlamentare VMRO-DPMNE-ja do të fitonte 56 vende deputetëve, gjegjësisht 59, LSDM-ja 36, BDI-ja – 15 dhe PDSH-ja 8

Sondazh: Në qoftë se tani ka zgjedhje parlamentare VMRO-DPMNE-ja do të fitonte 56 vende deputetëve, gjegjësisht 59, LSDM-ja 36, BDI-ja – 15 dhe PDSH-ja 8

11 janar-Në qoftë se, madje, në zgjedhjet eventuale të parakohshme parlamentare përsëritet që partia politike VMRO-DPMNE t’i fitojë të tre mandatet nga dispora, gjegjësisht të fitojë nga një deputet në NJZ 7, NJZ 8, NJZ 9 atëherë numri i përgjithshëm dhe korrelacion të deputetëve në Kuvend do të ishte VMRO-DPMNE-ja 59 vende deputetësh, LSDM-ja 36, BDI-ja 15, PDSH-ja 8, RDK-ja 3, ndërsa dy mandatet e tjera do t’i takonin partive tjera.

Në qoftë se ka zgjedhje të parakohshme parlamentare VMRO-DPMNE-ja do të fitonte 56 vende deputetësh, LSDM-ja 35, BDI-ja 15, PSDH-ja 8, RDK-ja 3, ndërsa dy mandatet e tjera do t’u takonin partive tjera.

Këtë e tregon simulimi i mandateve të fituara parlamentare me përdorimin e modelit zgjedhor të Dontovit, të përpunuar në bazë të rezultateve nga sondazhi i paradokohshëm i Institutit “Pavel Shatev” për rejtingun e partive politike të zbatuar me 1.000 të anketuar.

Në qoftë se, madje, në zgjedhjet eventuale të parakohshme parlamentare përsëritet që partia politike VMRO-DPMNE t’i fitojë të tre mandatet nga dispora, gjegjësisht të fitojë nga një deputet në NJZ 7, NJZ 8, NJZ 9 atëherë numri i përgjithshëm dhe korrelacion të deputetëve në Kuvend do të ishte VMRO-DPMNE-ja 59 vende deputetësh, LSDM-ja 36, BDI-ja 15, PDSH-ja 8, RDK-ja 3, ndërsa dy mandatet e tjera do t’i takonin partive tjera.

Gjithashtu lexo

Katër të lënduar në afër Gostivarit – (VIDEO)

Të shtunën mbrëma rreth orës 23 në autostradën Gostivar-Tetovë në afërsi të pikës së pagesës …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *