Home / Lajme / Maqedoni / Tetovë, komuna do të mënjanoj një objekt pranë lumit Shkumbin

Tetovë, komuna do të mënjanoj një objekt pranë lumit Shkumbin

20 janar-Pronarit, sipas Ligjeve dhe Vendimit të lëshuar nga Inspektorati komunal i është dhënë një afat kohorë që ai vet të procedojë me mënjanimin e murit, ndërsa në të kundërtën inspektorati do të jetë i detyruar të intervenojë. Ndërkaq, mbrojtja e tokës ndërtimore nuk është problem me të cilin duhet të ballafaqohet vetëm Inspektoratit komunal, por edhe i prokurori publik dhe MPB-ja”, thekson komuna e Tetovës.

Inspektorati i komunës së Tetovës të hënën ka dorëzuar Vendimin për mënjanimin e objektit të banimit që gjendet afër lumit Shkumbin në Tetovë, i cili shkakton mjaft vështirësi për objektet që gjenden përreth.

“Objekti është ndërtuar pa leje ndërtimi, ndërkohë që hapësira e vendosjes është pronë e uzurpuar dhe për të ndërtuar në atë vend sipas Ligjit duhet të lëshohet leje e veçantë nga ministria e ekologjisë, sipas së cilës do të vërtetohet se objekti nuk shkakton probleme të ambientit. Vendimi për mënjanimin e këtij objekti u lëshua pas ankesave të shumta të qytetarëve.

Pronarit, sipas Ligjeve dhe Vendimit të lëshuar nga Inspektorati komunal i është dhënë një afat kohorë që ai vet të procedojë me mënjanimin e murit, ndërsa në të kundërtën inspektorati do të jetë i detyruar të intervenojë. Ndërkaq, mbrojtja e tokës ndërtimore nuk është problem me të cilin duhet të ballafaqohet vetëm Inspektoratit komunal, por edhe i prokurori publik dhe MPB-ja”, thekson komuna e Tetovës.

Gjithashtu lexo

Vetëndizet vetura e mërgimtarit – (VIDEO)

Të shtunën mbrëma në dalje të fshati Zherovjan për në fshatin Radiovcë, është vetë-ndezur në …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *