Home / Lajme / Maqedoni / DMSH me masa parandaluese për mbrojtje nga paraqitja e zjarreve eventuale

DMSH me masa parandaluese për mbrojtje nga paraqitja e zjarreve eventuale

30 mars-“Për mbrojtje më të suksesshme nga paraqitja eventuale e zjarreve, Drejtoria për mbrojtje dhe shpëtim raporton se, për shkak të rritjes së temperaturave të jashtme dhe periudhës së thatë, rritet edhe rreziku nga paraqitja e zjarreve pyjore dhe zjarre të tjera në hapësirë të hapur dhe se gjendja e tillë kërkon zgjim të madh dhe mobiliet te të gjithë qytetarët dhe subjektet në mbrojtjen nga zjarret”, thuhet në kumtesë

Drejtoria për mbrojtje dhe shpëtim për mbrojtje më të suksesshme nga paraqitja eventuale e zjarreve apelon deri te qytetarët që të mos ndezin zjarr në hapësirë të hapur dhe kallamishte dhe material tjetër që digjet lehtë, si dhe të mos hedhin cigare.

“Për mbrojtje më të suksesshme nga paraqitja eventuale e zjarreve, Drejtoria për mbrojtje dhe shpëtim raporton se, për shkak të rritjes së temperaturave të jashtme dhe periudhës së thatë, rritet edhe rreziku nga paraqitja e zjarreve pyjore dhe zjarre të tjera në hapësirë të hapur dhe se gjendja e tillë kërkon zgjim të madh dhe mobiliet te të gjithë qytetarët dhe subjektet në mbrojtjen nga zjarret”, thuhet në kumtesë.

Drejtoria për mbrojtje dhe shpëtim, në pajtim me Ligjin për mbrojtje dhe shpëtim dhe Ligjin për pyjet, ndërmori masa dhe aktivitet për veprim parandalues në lidhje me mbrojtjen nga zjarret e mundshme pyjore dhe zjarre të tjera në hapësirë të hapur në periudhën e ardhshme.

Gjithashtu lexo

Katër të lënduar në afër Gostivarit – (VIDEO)

Të shtunën mbrëma rreth orës 23 në autostradën Gostivar-Tetovë në afërsi të pikës së pagesës …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *