Home / Lajme / Maqedoni / Mbi 87 për qind më shumë magjistra

Mbi 87 për qind më shumë magjistra

19 mars-Nga numri i përgjithshëm i të magjistruarave, 53,7 janë femra. ESHS javën e kaluar publikoi se vjet, doktorë shkencash janë bërë 197 persona, që është 25,5 për qind më shumë nga viti 2010.

Titullin doktor i shkencave në vitin 2011 e kanë marrë 1.097 persona, 197 janë specialistë, që është më shumë për 87,3 për qind në krahasim me vitin 2010, informon Enti Shtetëror për Statistikë.
Përqindja më e madhe punimeve shkencore master (557 apo 53,5 për qind) janë nga sfera e shkencave shoqërore, 20 për qind nga shkencat tekniko-teknologjike, ndërsa të tjerët janë nga shkencat humane, matematiko-natyrore, bioteknike dhe nga shkencat mjekësore. Nga numri i përgjithshëm i të magjistruarave, 53,7 janë femra. ESHS javën e kaluar publikoi se vjet, doktorë shkencash janë bërë 197 persona, që është 25,5 për qind më shumë nga viti 2010.

Gjithashtu lexo

Starnawski përsëri zhytet në Matkë

Zhytësi i famshëm speleologjik, Krzysztof Starnawski nga Polonia, së bashku me ekip të zhytësve vendas …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *