Home / Lajme / Maqedoni / Protesta në Tetovë dhe para selisë së BDI-së

Protesta në Tetovë dhe para selisë së BDI-së

11 maj-Pas kësaj protestuesit vazhduan me protestën para gjykatës së Tetovës dhe tash më janë dukë vazhduar për në Reçic të Vogël për të protestuar para selisë së BDI-së. Numri i tyre gjithnjë e më tepër rritet.
Në hyrje të Reçicës së Vogël protestuesit janë ndaluar prej policis. Pas qëndrimit disa minutësh policia i ka lëshuar protestuesit dhe ata tash më janë para selisë së BDI-së.

Në qendrën e Tetovës pak pas orës 13:30 ka filluar protesta e paralajmëruar. Qindra protestues ishin grumbulluar dhe brohorisnin parulla të ndryshme “Shqipëri Etnike”, “Poshtë Jankullovska”, “Allahu Ekber”.

Pas kësaj protestuesit vazhduan me protestën para gjykatës së Tetovës dhe tash më janë dukë vazhduar për në Reçic të Vogël për të protestuar para selisë së BDI-së. Numri i tyre gjithnjë e më tepër rritet.
Në hyrje të Reçicës së Vogël protestuesit janë ndaluar prej policis. Pas qëndrimit disa minutësh policia i ka lëshuar protestuesit dhe ata tash më janë para selisë së BDI-së.

Pas qëndrimit para selisë së BDI-së dhe brohoritjes së parullave të ndryshme, protestuesit janë shpërndarë të qetë.

Përndryshe nga ana e protestuesve në Tetovë nuk ka pasur asnjë brohoritje kundër maqedonve. Parullat kryesisht kanë qenë kundër qeverisë, ministrisë së punëve të brendëshme dhe partisë shqiptare në pushtet (BDI).

Gjithashtu lexo

Foure mbështet reformat në OBRM-PDUKM (Foto)

Ish-euroambasadori në Maqedoni, Erwan Foure, përmes një shënimi të shkurtër në Maqedoni, ka përshëndetur iniciativën …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *