Home / Lajme / Maqedoni / Ministria e Shëndetësisë rekomandon të respektohen masat e përgjithshme për mbrojtje nga valët e të nxehtit

Ministria e Shëndetësisë rekomandon të respektohen masat e përgjithshme për mbrojtje nga valët e të nxehtit

7 qershor-Me qëllim të parandalimit të pasojave nga moti i nxehtë, e veçanërisht për shkak të dallimeve të mëdha të temperaturave dhe mbrojtjen e shëndetit, veçanërisht të grupeve të posaçme rekomandohet të respektohen masat e përgjithshme për parandalim nga valët e të nxehtit dhe mbrojtjen e shëndetit, siç janë shmangia e drejtpërdrejtë në diell veçanërisht në periudhën prej orës 11 deri 16, konsumimin e ushqimit të lehtë dhe personat e sëmurë kronikë në kohë të marrin terapinë e rekomanduar nga mjeku amë.

Prej nesër deri të martën, sipas paralajmërimit nga Drejtoria për punë hidrometeorologjike, Maqedonia do të jetë nën ndikimin e masës ajrore shumë të nxehtë nga jugu i cili do të mundësojë mot kryesisht me diell dhe shumë të nxehtë.

Ministria e Shëndetësisë kumtoi se i ndërmer të gjitha masat e domosdoshme, në pajtim me Planin aksionar për parandalimin e pasojave të mundshme nga vala e të nxehtit ndaj shëndetit të banorëve.

Me qëllim të parandalimit të pasojave nga moti i nxehtë, e veçanërisht për shkak të dallimeve të mëdha të temperaturave dhe mbrojtjen e shëndetit, veçanërisht të grupeve të posaçme rekomandohet të respektohen masat e përgjithshme për parandalim nga valët e të nxehtit dhe mbrojtjen e shëndetit, siç janë shmangia e drejtpërdrejtë në diell veçanërisht në periudhën prej orës 11 deri 16, konsumimin e ushqimit të lehtë dhe personat e sëmurë kronikë në kohë të marrin terapinë e rekomanduar nga mjeku amë.

Gjithashtu lexo

Përfaqësimi në ARM, reagon Lëvizja Besa – (FOTO & VIDEO)

Lëvizja BESA reagon ndaj deklarimeve të zëvendës ministrit të Mbrojtjes, Bekim Maksuti i cili shprehu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *