Home / Lajme / Maqedoni / Në Tetovë filloi festivali i filmit

Në Tetovë filloi festivali i filmit

Festivali wshtw hapur me shfaqjen e filmit shqiptarë “Falja e Gjakut” ku skenarist wshtw Andamion Murati, ndërsa do të ketë edhe filma të tjerë të njohur, si dhe ligjërata të ndryshme, tha Sabedin Selmani

Krahas qyteteve si Prizreni, Prishtina, Tirana, edhe qyteti i Tetovës themelon festivalin e filmit. Qyteti i Tetovës nga dita e enjte e deri mw 16 qershor, është arenë e prezantimit të filmave shqiptarë dhe të tjerë ndërsa organizohet nga produksioni Oda dhe Universiteti Shtetëror i Tetovës të cilët e kanë caktuar Sabedin Selmanin si drejtor të “Tetova International Film Festival”. Festivali wshtw hapur me shfaqjen e filmit shqiptarë “Falja e Gjakut” ku skenarist wshtw Andamion Murati, ndërsa do të ketë edhe filma të tjerë të njohur, si dhe ligjërata të ndryshme, tha Sabedin Selmani. Ai theksoi se ishte koha e fundit që edhe qyteti i Tetovës të ketë një festival të tij të filmit pasi që ishin pjekur kushtet për organizim të një festivali i cili do të jetë tradicional.Ndërkaq, Andamion Murati “Falja e Gjakut” tha se kjo është një e arritur për shqiptarët e Maqedonisë, pasi që po kurorëzohet mundi i dhënë vite me radhë në sferën e kulturës. AI ka përmendur se në filmin e tij luajnë aktorë të njohur dhe që kanë lënë gjurmë në skenën e teatrit si Refet Abazi dhe Bajrush Mjaku. “Ishte koha e fundit qw edhe Tetova si qytet tw ketw njw festival filmi, pasi qw ka potencial, ka aktorw tw mirw, kemi njw aktor si Blerim Destani dhe shumw tw tjerw, dhe wshtw njw ide e shkwlqyer qw nw Tetovw themelohet njw festival Filmi.Fillimi wshtw shumw i vwshtirw, por pas njwzet viteve do tw kemi njw festival i cili do tw ketw pwrmasa tw mwdha dhe Tetova do tw njihet pwr nga Festivali I filmit. Nw SHBA, qytetin e Prizrenit e njohin si qytet tw Fetsivalit tw Filmit, kurse ne e njohim si qytet tw lidhjes sw prizrenit, prandaj wshtw mirw qw do tw indentifikoheni me njw akt tw madh kulturor”, tha Murati. Ndërkaq, profesor Nebi Islami, shprehu bindjen se ky ëhstë një fillim i mbarë për një qytet me dy universitete, teatër dhe qendër të kulturës, duke shfaqur shpresë se në të ardhmen ky festival do të identifikojë qytetin e Tetovës. “Wshtw njw ngjarje e madhe pasi qw pikwrisht nw vitin e 100 vjetorit tw shpalljes sw pavarwsisw sw shtetit Shqiptar ne themelojmw njw festival filmi mbarwkombwtarw”, tha Islami. Festivali i Filmit në Tetovë sipas organizatorëve ka mbështetjen e Ministrisë së Kulturës, komunës së Tetovës, Universitetit Shtetëror të Tetovës dhe produksionit Oda.(U.H)

Gjithashtu lexo

Stejt Departamenti: Qeverisja e VMRO-së ka nxitur diskriminim fetar në Maqedoni

Grupet religjioze në Maqedoni vlerësojnë se ish-Qeveria e VMRO-DPMNE-së e ka favorizuar Kishën Ortodokse – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *