Home / Lajme / Rajon / Rahim Samiu – Zogu dekorohet nga Jahjaga me URDHRI HERO I KOSOVËS

Rahim Samiu – Zogu dekorohet nga Jahjaga me URDHRI HERO I KOSOVËS

Në mesin e personaliteteve të dekoruara është edhe Rahim Samiu – Zogu nga Tetova i cili ndëroi jetë vitin e kaluar nga një sëmundje e rëndë.
Rrahim Samiu-ZOGU, dekorohet me dekoratën URDHRI I LIRISË, për kontributin e lartë për liri të Kosovës;

Me rastin e 12 Qershorit, Ditës së Lirisë të Republikës së Kosovës, Presidentja e Kosovës, Atifete Jahjaga mori vendim për të dekoruar një numër personalitetesh të vendit dhe ndërkombëtarë.
Vendimi për dekorim u mor në bazë të nenit 84 pika 28 të Kushtetutës së Republikës së Kosovës, të nenit 6 dhe 9 të Ligjit për Dhënien e Dekoratave nga Presidenti i Republikës së Kosovës, në bazë të Rregullores mbi Llojet e Dekoratave që i jep Presidenti i Republikës së Kosovës dhe Procedurat për Dhënien e Tyre, si dhe në bazë të raportit të Komisionit Vlerësues për dhënien e dekoratave.
Në mesin e personaliteteve të dekoruara është edhe Rahim Samiu – Zogu nga Tetova i cili ndëroi jetë vitin e kaluar nga një sëmundje e rëndë.
Më poshtë japim listën e personaliteteve të dekoruara:
Xhevat Ahmet Berisha, dekorohet me dekoratën URDHRI HERO I KOSOVËS, për vepra sakrifice dhe trimërie për lirinë dhe pavarësinë e Kosovës;
Hakif Zejnullahu, dekorohet me dekoratën URDHRI HERO I KOSOVËS, për vepra sakrifice dhe trimërie për lirinë dhe pavarësinë e Kosovës;
Edmond Hoxha, dekorohet me dekoratën URDHRI HERO I KOSOVËS, për vepra sakrifice dhe trimërie për lirinë dhe pavarësinë e Kosovës;
Agron Rama, dekorohet me dekoratën URDHRI HERO I KOSOVËS, për vepra sakrifice dhe trimërie për lirinë dhe pavarësinë e Kosovës;
Mehë Ramë Uka, dekorohet me dekoratën URDHRI HERO I KOSOVËS, për vepra sakrifice dhe trimërie për lirinë dhe pavarësinë e Kosovës;
Rrahim Samiu-ZOGU, dekorohet me dekoratën URDHRI I LIRISË, për kontributin e lartë për liri të Kosovës;
Shemsi Ahmeti, dekorohet me dekoratën URDHRI HERO I KOSOVËS, për vepra sakrifice dhe trimërie për lirinë dhe pavarësinë e Kosovës;
Shefko Salkoviq, dekorohet me dekoratën URDHRI HERO I KOSOVËS, për vepra sakrifice dhe trimërie për lirinë dhe pavarësinë e Kosovës;
Ismet Asllani, dekorohet me dekoratën URDHRI HERO I KOSOVËS, për vepra sakrifice dhe trimërie për lirinë dhe pavarësinë e Kosovës;
Mulla Idriz Gjilani, dekorohet me dekoratën URDHRI I LIRISË, për kontributin e lartë për liri të Kosovës;
Atë Luigj Palaj, dekorohet me dekoratën URDHRI I LIRISË për kontributin e lartë për liri të Kosovës;
Atë Shtjefen Gjeçovi, dekorohet me dekoratën URDHRI I LIRISË për kontributin e lartë për liri të Kosovës;
Shkumbin Terpeza, dekorohet me dekoratën URDHRI I LIRISË, për kontributin e lartë për liri të Kosovës;
Ali Bajraktari, dekorohet me dekoratën URDHRI I LIRISË për kontributin e lartë për liri të Kosovës;
Shemso Ferri, dekorohet me dekoratën URDHRI I LIRISË për kontributin e lartë për liri të Kosovës;
Shyhrete Berisha, dekorohet me dekoratën URDHRI I LIRISË, për kontributin e lartë për liri të Kosovës;
Ylfete Humolli, dekorohet me dekoratën URDHRI I LIRISË, për kontributin e lartë për liri të Kosovës;
Vjollca Berisha, dekorohet me dekoratën URDHRI I LIRISË, për kontributin e lartë për liri të Kosovës.
Sale Jashari, dekorohet me dekoratën URDHRI LUFTËTAR I LIRISË ”ADEM JASHARI”, për trimëri në luftën për liri;
Nekibe Kelmendi, dekorohet me dekoratën URDHRI PËR PAQE, DEMOKRACI DHE HUMANIZËM “DR. IBRAHIM RUGOVA”, për veprën jetësore si kontribut i veçantë për ndërtimin e paqes, zhvillimin e demokracisë, dhe kultivimin e humanizmit;
Viktor Meier, dekorohet me dekoratën URDHRI PËR PAQE, DEMOKRACI DHE HUMANIZËM “DR. IBRAHIM RUGOVA”, për veprën jetësore si kontribut i veçantë për ndërtimin e paqes, zhvillimin e demokracisë, dhe kultivimin e humanizmit;
Sehadete Mekuli, dekorohet me dekoratën MEDALJA HUMANITARE “NËNA TEREZE”, për kontributin e dhënë në çështjet humanitare;
Flora Brovina, dekorohet me dekoratën Medalja Humanitare “Nëna Terezë” për kontributin e dhënë në çështjet humanitare;
Nurije Zekaj, dekorohet me dekoratën MEDALJA E PAQES DHE PAJTIMIT “ANTON ÇETTA” për kontributin e dhënë për paqen dhe pajtimin midis njerëzve;
Drita Begraca, dekorohet me dekoratën MEDALJA PRESIDENCIALE E MERITAVE për kontributin e dhënë në fushën e arsimit;
Walter Happer, dekorohet me dekoratën MEDALJA PRESIDENCIALE E MERITAVE, për kontributin e dhënë në fushën e arsimit;
Safete Rugova, dekorohet me dekoratën MEDALJA PRESIDENCIALE E MERITAVE për kontributin e dhënë në fushën e arsimit;
Katarina Josipi, dekorohet me dekoratën MEDALJA PRESIDENCIALE E MERITAVE, për kontributin e dhënë në fushën e artit;
Melihate Ajeti, dekorohet me dekoratën MEDALJA PRESIDENCIALE E MERITAVE për kontributin e dhënë në fushën e artit;
Nadira Avdiq Vllasi, dekorohet me dekoratën MEDALJA PRESIDENCIALE E MERITAVE për kontributin e dhënë në fushën e arsimit dhe kulturës

Gjithashtu lexo

Emigranti shqiptar gjen portofolin me dollarë në New York dhe ia dorëzon të zonjës

Një emigrant nga Dibra e Madhe, i cili jeton në Staten Island, Nju Jork, ka …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *