Home / Lajme / Maqedoni / Kthehen paqëruajtësit

Kthehen paqëruajtësit

27 korrik-isionet e këtilla Maqedoninë gjithnjë e më shumë e bëjnë një vend të promovuar që do paqen si në kuadër të vendit po ashtu edhe në misionet paqeruajtëse ndërkombëtare dhe me këtë kontingjent ne sot tejkaluam numrin mbi 2000 ushtarë që kanë marrë pjesë në misionet paqeruajtëse në Afganistan apo afër 2800 ose 35 për qind e armatës që marrin pjesë në misione ndërkombëtare”, deklaroi të premten në Kazermën “Kuzman Josifovski – Pitu” në Tetovë në solemnitetin me rastin e kthimit të paqeruajtësve, ministri i Mbrojtjes Fatmir Besim

Pas gjashtë muaj qëndrimi në Kabul të Afganistanit, janë kthyer tek të afërmit e tyre, 149 pjesëtarë të Brigadës së parë të menakizuar këmbësorike, të cilët së bashku me përfaqësuesin më të vjetër kombëtar dhe oficerët e shtabeve, në Afganistan ishin të sistemuar në përbërjen e kontingjentit britanik. Ata shërbyen për gjashtë muaj në bazën ushtarake të NATO-s, së bashku me ushtarët tjerë në kuadër të misionit ISSAF…“Për ne si Ministri, Armatën e Maqedonisë dhe për tërë Maqedoninë është një ditë e suksesshme pas një misioni paqeruajtës ndërkombëtar. Misionet e këtilla Maqedoninë gjithnjë e më shumë e bëjnë një vend të promovuar që do paqen si në kuadër të vendit po ashtu edhe në misionet paqeruajtëse ndërkombëtare dhe me këtë kontingjent ne sot tejkaluam numrin mbi 2000 ushtarë që kanë marrë pjesë në misionet paqeruajtëse në Afganistan apo afër 2800 ose 35 për qind e armatës që marrin pjesë në misione ndërkombëtare”, deklaroi të premten në Kazermën “Kuzman Josifovski – Pitu” në Tetovë në solemnitetin me rastin e kthimit të paqeruajtësve, ministri i Mbrojtjes Fatmir Besim

Gjithashtu lexo

Mot me diell me erë të dobët deri në mesatare

Moti sot në Maqedoni do të jetë kryesisht me diell dhe i ngrohtë me erë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *