Home / Lajme / Maqedoni / Sinjalistika skandaloze në Ohër, Shqipëria si Republikë Popullore

Sinjalistika skandaloze në Ohër, Shqipëria si Republikë Popullore

Në Podmol, në udhëkryqin Ohër-Shkup-Strugë-Qafë Thanë, vendkalimi Qafë Thana shkruhet në kundërshtim me të gjitha normat e drejtshkrimit në të gjitha gjuhët dhe me të gjithë alfabetet, po qoftë ai edhe hieroglifë.
Mirëpo, ajo që vite e vite me radhë shihet në udhëkryqin Ohër-Shën Naum-Tushemishte, është tabela ku Republika e Shqipërisë figuron si Republika Popullore e Shqipërisë “N.R.Albanija” e mbetur që nga periudha e kaluar.

Sinjalistika rrugore në rajonin e Ohrit dhe Strugës huton turistët dhe shkakton paqartësi sidomos ato që kanë të bëjnë me Shqipërinë.

Në Podmol, në udhëkryqin Ohër-Shkup-Strugë-Qafë Thanë, vendkalimi Qafë Thana shkruhet në kundërshtim me të gjitha normat e drejtshkrimit në të gjitha gjuhët dhe me të gjithë alfabetet, po qoftë ai edhe hieroglifë.
Mirëpo, ajo që vite e vite me radhë shihet në udhëkryqin Ohër-Shën Naum-Tushemishte, është tabela ku Republika e Shqipërisë figuron si Republika Popullore e Shqipërisë “N.R.Albanija” e mbetur që nga periudha e kaluar.

Turistët dhe banorët vendor reagojnë ndaj këtyre lëshimeve dhe mos ndërhyrjes së ndërmarrjeve komunale apo qendrore që merren me rregullimin e rrugëve dhe sinjalistikës. “Kjo tregon se ndoshta u është ndaluar sahati që nga viti 1990 dhe akoma janë në gjumë, apo kjo bëhet me qëllim të caktuar për të injoruar shtetin fqinj”, deklaroi një turistë shqiptarë.ina

Gjithashtu lexo

Vetëndizet vetura e mërgimtarit – (VIDEO)

Të shtunën mbrëma në dalje të fshati Zherovjan për në fshatin Radiovcë, është vetë-ndezur në …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *