Home / Lajme / Maqedoni / Injoranca ska kufij:Japin mushka ne kembim marrin gra

Injoranca ska kufij:Japin mushka ne kembim marrin gra

9 gusht-Në Maqedoni ka një statistikë, ku thuhet se në Shqipri janë eksportuar 2 mijë mushka kuse nga Shipëria kanë ardhur në Maqedoni 2 mijë gra , një krahasim apsurd apo jo, por fatkeqësishtë një statistik e vërtet që ofendon popullin shqiptarë në përgjithesi, ofendon shtetin Shqiptarë I cili është anëtar I Nato-s dhe viteve të fundit ka përmisuarë dukshëm standardin jetësorë

Prej 1 deri në tre mijë euro shiten gra të moshave të ndryshmeve vajza shqiptare nga Shqipëria në Sërbi, Mal të zi dhe Maqedoni.
Kjo temë është trajtuar shumë herë nga mediumet e ndryshme, por si fenomen vazhdon edhe më tej që paraqet vepër penale tregëti me njerëz e që nuk parandalohet as nga shteti shqiptarë e as nga shtetet inportuese.
Një gazetë ditore maqedonase në faqen e parë sot doli me titull ,”eksportojmë Mushka inportojmë gra shqiptare” .
Autor I tekstit potencon se një mushkë që shitet në Shqipëri kushton dyqin deri në katërqind euro, kurse një grua nga Shqipëria kushton një mijë euro.
Ky biznes ka pretagonistë në të dy anët e kufirit të cilët bënjë ndërmejtësimin e martesave në të shumtën e rasteve burra pleq maqedonas blejnë vjazja të reja shqiptare për vetëm 1 deri në 3 mijë euro.
Shume fshatra të braktisura në Maqedoni e Sërbi tani po ringjallen duke sjellurë nuse nga Shqipëria të cilët njihen si punetore dhe amvise të mira.
Në Maqedoni ka një statistikë, ku thuhet se në Shqipri janë eksportuar 2 mijë mushka kuse nga Shipëria kanë ardhur në Maqedoni 2 mijë gra , një krahasim apsurd apo jo, por fatkeqësishtë një statistik e vërtet që ofendon popullin shqiptarë në përgjithesi, ofendon shtetin Shqiptarë I cili është anëtar I Nato-s dhe viteve të fundit ka përmisuarë dukshëm standardin jetësorë.
Çfarë I shtynë gratë shqiptare të martohen me sërb dhe maqedon, duke ju përgjigjurë kësaj pyetje disa analistë thonë se se faktori kryesor është përkatësia fetare, pra ata janë të një feje pra ortodoks .Por të tjerë thonë se edhe gratë muslimane nga Shqipëria martohen në familje ortodoske Sllave.Nuk do të kishte asgjë të keqe por sikur këto martesa të ishin të dy anëshme dhe do të kishim një përzierje racash, paralele por sa e dimë ne, nuk ka asnjë shembull të martesës të një femra maqedone apo sërbe më ndonjë shqiptarë nga Shqipëria e që jeton në Shqipëri.
Në fund parashtrohet një pyetje logjike fëmijët që do të linin nga këto martesa vallë do të jenë shqiptarë , maqedeonas ,apo një nacionalitet të ri. Nga përvoja e ish shtetit jugosllav në këto raste fëmijët e martesave të tilla ishin antishqiptarët më të mëdhenj.
Shteti shqiptarë duhet më seriozisht të meret me këtë fenomen sepse shqiptarët nuk kanë gra për të shituar e aq më tepër për ti ndruar me mushka Sllave, ndërmejëtësuesit të ndëshkohen sipas Ligjeve në fuqi kurse të investohet në zonat nga vin këta gra në mënyrë të parandalohet ky fenomen me pasoja per denigrimin kombëtar.

Gjithashtu lexo

Përfaqësimi në ARM, reagon Lëvizja Besa – (FOTO & VIDEO)

Lëvizja BESA reagon ndaj deklarimeve të zëvendës ministrit të Mbrojtjes, Bekim Maksuti i cili shprehu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *