Home / Lajme / Maqedoni / Armata hap dyert për pilot të ri

Armata hap dyert për pilot të ri

14 shtator-Sipas tij, kjo kampanjë do të mbahet edhe në qytete të tjera të Maqedonisë dhe ka vetëm për një qëllim që të rinjët të provojnë fatin e tyre për tu bërë pilot në Armatën e Maqedonisë. Kapiteni Lumani, thotë se të gjith ata që do të mbarojnë konkurs do të kenë një vend pune të garantuarë si pilot helikopteri në Armatën e Republikës së Maqedonisë , ndërsa numri i kandidatëve që do të pranohen në këtë konkurs nuk është i kufizuar por më pas do të pason selektimi.

-Ministria e Mbrotjes ka ndarë fletushka për të tërhequr të rinjë tetovarë për të konkuruar në konkursin për pilot të rinj i cili do të fillojë më 15 shtator dhe do të zgjasë deri me 30 shtatorë.Në këtë konkurs mund të konkurojnë të gjithë ata të cilët kanë të mbaruar fakultete dhe të cilët nuk e kanë kaluar moshën 28 vjeçare.Testimi i kandidatëve do të fillojë pas mbarimit të konkursit ndërsa kandidatët do të testohen për aftësitë e tyre fizike dhe psigjiike thotë piloti Femi Lumani.“Sot jemi në Tetovë, për të ndarë fletushka për të gjithë ata që duan të konkurojnë në konkursin që do të hapet nga Ministria e Mbrojtjes për tu bërë pilot në armatë. Kjo kampanja do të vazhdojë edhe në qytetet tjera në të gjithë Maqedoninë, vetëm për një qëllim që të ketë më shumë kandidat për këtë konkurs. Kandidatët të cilët duan të konkurojnë duhet të kenë të kryer fakultetin dhe të jenë nën moshën 28 vjeçare. Të interesuarit së pari do ti nënshtrohen një testimi, ku do të testohen njohuritë nga gjuha angleze, aftësitë fizike dhe psigjiko-motorike dhe më pas do të fillojë shkollimi i tyre 18 mujor .Sipas tij, kjo kampanjë do të mbahet edhe në qytete të tjera të Maqedonisë dhe ka vetëm për një qëllim që të rinjët të provojnë fatin e tyre për tu bërë pilot në Armatën e Maqedonisë. Kapiteni Lumani, thotë se të gjith ata që do të mbarojnë konkurs do të kenë një vend pune të garantuarë si pilot helikopteri në Armatën e Republikës së Maqedonisë , ndërsa numri i kandidatëve që do të pranohen në këtë konkurs nuk është i kufizuar por më pas do të pason selektimi. (U.H)

Gjithashtu lexo

Starnawski përsëri zhytet në Matkë

Zhytësi i famshëm speleologjik, Krzysztof Starnawski nga Polonia, së bashku me ekip të zhytësve vendas …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *