Home / Lajme / Botë / Meshkujt dhe femrat nuk i shohin ngjyrat njëjtë

Meshkujt dhe femrat nuk i shohin ngjyrat njëjtë

10 shtator-
Bari meshkujve u duket si i verdhë, femrave normal i gjelbër. Ndërsa problemet me nuancat, meshkujt në veçanti i kanë me ngjyrën e kaltër, verdhë dhe të gjelbër. Siç thonë shkencëtarët, dallimet në strukturën e syrit nuk mund të shpjegojnë dallimin në shikimin e ngjyrave, prandaj për këtë është pa dyshim përgjegjës turi.

Testosteroni është përgjegjës për përpunimin e ngjyrave në tru, por edhe për daltonizëm, i cili më i shpeshtë është tek meshkujt sesa tek femrat. Me siguri keni përjetuar kombinim të pazakonshëm të ngjyrave që i ka bërë i dashuri juaj ose kolegu nga puna, dhe këtë gjë e keni treguar e përfolur për ditë të tëra. Por, sikurse pak a shumë çdo gjë tek meshkujt, edhe kjo është pasojë e testosteroneve.

Hulumtimi i Universitetit New York ka treguar që meshkujt në të vërtetë i shohin ngjyrat ndryshe nga femrat, dhe kështu për shembull ngjyra e portokalltë meshkujve u duket më shumë e kuqe, derisa femrat e shohin si të portokalltë.

Bari meshkujve u duket si i verdhë, femrave normal i gjelbër. Ndërsa problemet me nuancat, meshkujt në veçanti i kanë me ngjyrën e kaltër, verdhë dhe të gjelbër. Siç thonë shkencëtarët, dallimet në strukturën e syrit nuk mund të shpjegojnë dallimin në shikimin e ngjyrave, prandaj për këtë është pa dyshim përgjegjës turi.

Testosteroni është përgjegjës për përpunimin e ngjyrave në tru, kështu që nuk është çudi që meshkujt kanë daltonizëm, verbërinë në ngjyra, dukshëm më shpesh se femrat. Si ngushëllim meshkujt janë shumë të mirë në vërejtjen e detajeve në imazhet që lëvizin, dhe kjo i atribuohet së kaluarës së lashtë kur meshkujt kanë qenë gjuetarë dhe nga kjo gjë u varej jeta

Gjithashtu lexo

Pakistan: Vdesin gjashtë ushtarë pas shpërthimit të bombës

Një bombë rrugore, e cila ka pasur cak një konvonj me trupa ushtarake në jugperëndim …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *